vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenJubilarissen bij de COVS afdeling Leiden

Jubilarissen bij de COVS afdeling Leiden

-

LAV heeft nauw contact met de Scheidsrechters Vereniging Leiden en omstreken ofwel de COVS. Op regelmatige basis ontvangen wij op de redactie een nieuwsbrief. Lezenswaardig! Dit keer haalden we de krenten uit de pap met een aantal jubilarissen, die best even aandacht verdienen. Zie de tekst hieronder.

,,Gelukkig konden we onlangs een aantal jubilarissen/donateurs weer fysiek begroeten en in het zonnetje zetten. Als vereniging zijn we trots zulke leden/donateurs te hebben en aan onze vereniging verbonden willen blijven.”

1. Piet Ouwersloot, geboren in 1939 en 60 jaar lid van onze vereniging.
Naast een goede scheidsrechter was hij ook mede oprichter van Valken’68 uit Valkenburg.
Piet floot landelijk op zaterdag en de vergoeding voor het fluiten was ontoereikend om de benzinekosten naar Zwolle en Meppel te kunnen bekostigen.
Naast de bloemen werd ook een fraaie plaquette aan hem uitgereikt voor zijn 60-jarig lidmaatschap.

2. Lucas Zirkzee, geboren in 1951 en al 40 jaar lid van onze vereniging.
Lucas heeft een verdienstelijke fluitcariere gehad en veel bestuursfuncties vervuld en is ook nu nog lid van het huidige bestuur. Tezamen met Leo Apperloo en Piet van der Meer verzorgt/onderhoudt hij ons gebouw en veld. Ook heeft Lucas al jaren lang veel werk verricht voor het G-voetbal bij o.a. UVS als trainer, scheidsrechter en assistent-grensrechter. Lucas ontving de gouden speld en de bloemen.

3. Arie Koeman, geboren in 1970 en 25 jaar lid van onze vereniging. Werkt nog als en schade- adviseur. Verdienstelijk gefloten en is nog verbonden als part-time journalist bij Leids Amateur Voetbal/LAV. Omdat Arie niet aanwezig kon zijn ontvangt hij de zilveren spel en bloemen op een later tijdstip.

4. Leen van der Velden, geboren in 1955 en ook 25 jaar lid. Na een tijdje in de lappenmand te hebben gezeten qua gezondheid gaat het nu beter met hem.
Nu is hij nog ASR bij Alphense Boys maar heeft de KNVB aangeven in de toekomst weer voor de bond te willen fluiten. Ook Leen ontving de zilveren spel en de bloemen.

5. Gerard van Kuijlenborg, geboren in 1955 en 25 jaar lid/donateur.
Heeft o.a. veel activiteiten verricht als bestuurslid. Is verhuisd buiten onze clubgebied/Zaltbommel maar is wel donateur gebleven. Gerard is ontving een mooie bos bloemen voor zijn verdiensten en donateurschap.

Ook  bloemen kregen Gerda en Annie voor hun bediening/bijdragen voor het volslagen van deze geslaagde ALV- bijeenkomst.

Rob Braun (op archieffoto)

Nederland telt 56 scheidsrechtersverenigingen die zijn aangesloten bij de COVS Nederland (Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters). Verder zijn er circa 6 verenigingen in ons land die een eigen accommodatie hebben, waarvan SV Leiden e.o. er een is. Rob Braun: ‘Wij zijn wel aangesloten bij de COVS Nederland, maar wij bepalen zelf de koers en het beleid van onze zelfstandige vereniging.’
Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read