vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 39 (28 april- 5 mei)

Lopend Vuurtje deel 39 (28 april- 5 mei)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 39. De 18e van 2023.

  • Je hebt zo van die berichten die we graag plaatsen. Het gaat dan bijvoorbeeld om deze mededeling van Kagia: ,,Op vrijdag 12 mei aanstaande bedanken we alle vrijwilligers voor hun inzet dit seizoen. Alleen door hun vrijwillige bijdrage kan een vereniging blijven bestaan. Ben je vrijwilliger en heb je je nog niet aangemeld? Doe dit dan zo snel als mogelijk, we hebben een leuk gevarieerd programma voor jong en oud.”
  • Ook jeugdtoernooien kunnen ons bekoren: ,,Traditioneel staat op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, ons Internationaal Jeugdtoernooi voor de teams in de onderbouw op het programma. De toernooicommissie is er weer in geslaagd een mooi deelnemersveld samen te stellen. Dit wordt weer een dag vol met spanning, plezier en finales op de Kagia velden voor onze jongste leden.”
  • Roodenburg raakt jeugdtrainers kwijt aan andere verenigingen en dat zit met name clubman in hart en nieren Jan Lovink bepaald niet lekker. Vooral de manier waarop stoort hem danig. Lees de weekbrief (op de website van de club) van Roodenburg maar eens om de redenen van zijn ongenoegen te achterhalen. Lovink maakt zich ook, terecht, zorgen om de aanwas en doorstroom van de jeugd in Leiden. Hij besluit de nieuwsbrief met de cryptische kreet: De Leidse visvijver is leeg!’ Is hier sprake van zwartgalligheid of slaat de woordvoerder van Roodenburg de spijker op zijn kop?
  • Wie gehoopt had heerlijk in de zon te genieten van een internationaal jeugdtoernooi bij SJZ: ,, Het Pinksterweekend was bij SJZ meerdere jaren gereserveerd voor het Internationaal D-jeugdtoernooi, ofwel spelers tot 13 jaar. Omdat er te weinig aanmeldingen zijn, zowel vanuit Nederland als het buitenland, is het toernooi na 8 edities geschrapt. Woordvoerder Hans Olijerhoek: “We hebben echt ons best gedaan om ook dit jaar teams naar Zoeterwoude te halen. De animo was echter teleurstellend. Heel jammer. Het is echter de realiteit. Misschien lukt het volgend jaar wel.”
  • Afgelopen woensdag was er weer een trainersavond bij de COVS in Leiderdorp, georganiseerd door LAV. Paul van der Zwaan was vanzelfsprekend weer de leermeester en het werd een nuttige en leuke avond. Een woord van dank aan Paul en het gastvrije COVS (Piet en Rob)
  • Bij FC Rijnvogels staan de familiedagen weer op het programma: ,, De familiedagen 2023 staan bijna voor de deur. Het daverende slot van het seizoen 2022-2023. De evenementencommissie heeft ook dit seizoen kosten noch moeite bespaard om er weer een top feestweek van te maken. Voor het merendeel van de activiteiten is het nodig om in te schrijven. Vergeet niet om dit snel te doen, want de afgelopen seizoen waren alle activiteiten erg snel vol.”
  • Het bestuur van Voorschoten ’97 nodigt haar leden uit voor de halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) op dinsdag 23 mei 2023 om 20.00 uur in de kantine.
  • Wie helpt EMM’21? ,,Vanwege het vertrek van de huidige trainers van Vrouwen 2 zijn wij voor het seizoen 2023/2024 op zoek naar een nieuwe trainer voor onze Vrouwen 2. Vrouwen 2 is een jong en enthousiast team en speelt momenteel in de 5e klasse zaterdag.” Een profiel is te vinden op de website van de club uit Roelofarendsveen.
  • Op zaterdag 20 mei bij Kagia na de match tegen RVC’33: Golden Oldies jukebox. Wie een Nederlandstalige zanger verwacht komt bedrogen uit.
  • DoCoS op weg naar rookvrij!!! ,,Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! Wel vraagt DoCoS aan rokers om vanaf 1 juli 2023 op de aangegeven plek te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De aanlooproute, entree van het clubhuis en plekken binnen ons sportterrein, zoals rond de kleedkamers, langs de velden en het terras zijn dan rookvrij.”
  • Jelle Korbee verdwijnt niet bij Meerburg, integendeel: ,,Jelle Korbee blijft komend seizoen bij Meerburg actief als HJO (Hoofd Jeugd Opleiding). Hij volgt Bryan Ouwerkerk op die eerder al had aangegeven komend seizoen te zullen stoppen als HJO i.v.m. zijn privé situatie.”
  • De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen meedelen dat verfgroothandel ProCoatings zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden. Jaren terug was Jerry Schols met zijn bedrijf ook sponsor bij UVS maar nu met de nieuwe ontwikkelingen heeft hij na een aantal gesprekken zich weer aan UVS verbonden.
  • Natuurlijk zijn er grenzen, maar LAV is ruimdenkend en grensverleggend. Aan de Sportiff LAV Cup 23-24 zullen twee nieuwe gezichten deelnemen, te weten Jong Nieuwkoop en NSV’46 uit Noorden (competitiegenoten van diverse clubs die LAV belicht). Welkom. De boot zit nu bijna vol en de deadline van inschrijving nadert, zie eerdere berichtgeving op onze site.
  • Kun je klussen, klus dan mee deze zomer in Rijpwetering: ,,Jaaaa aankomende zomer gaat het dan gebeuren: het opknappen en herinrichten van de kantine van ROAC!! En hiervoor zijn we op zoek naar jou: voor het leeghalen van de kantine, het verven van alle muren en kozijnen en voor het (eventueel) maken van gordijnen kunnen wij jouw hulp goed gebruiken!!”
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read