zondag, april 28, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 38 (21-28 april)

Lopend Vuurtje deel 38 (21-28 april)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 38. De 17e van 2023.

  • Vorig jaar is een aantal Roodenburgers begonnen met de Vrienden van Roodenburg. Voor 50 euro per jaar steun je Roodenburg. Het lidmaatschap wordt kenbaar gemaakt middels naamsvermelding in de kantine en op de website. Het lidmaatschap loopt van juni tot juni. Het geld is bestemd voor met name de jeugd  en onderhoud van het hele sportcomplex. De Vrienden worden minimaal 1 maal per jaar uitgenodigd om met elkaar onder het genot van een drankje en een hapje te praten over de toekomst van Roodenburg. Je kunt ook Vriend van Roodenburg worden als je meespeelt bij de vriendenloterij en aangeeft dat het goede doel Roodenburg is. De komende weken zal er meer informatie volgen rondom de vriendenloterij om de  deze procedure kenbaar te maken.
  • In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 mei staat de Leiden Marathon op het programma. In het clubblad van SJZ lazen we het volgende bericht: ,,Dit jaar wordt tijdens de Leiden Marathon een speciale actie gevoerd. Zowel op zaterdag als zondag staan leden van TEAM AAD aan de start. Het gaat om Zoeterwoudenaar Aad Grimbergen – bekend van De Grim Sport aan de Zuidbuurtseweg – die op 31 december 2022 op slechts 54-jarige leeftijd plotseling is overleden aan hartproblemen. De wandelaars en hardlopers van TEAM AAD zamelen geld in voor de Hartstichting. Aad Grimbergen was van plan in 2023 de halve marathon van Leiden te lopen. Na het overlijden van Aad hebben vrienden en bekenden van de Zoeterwoudse ondernemer besloten tijdens de Leiden Marathon actie te voeren voor de Hartstichting. Niet alleen lopen er spelers, vrijwilligers en supporters mee, het parcours loopt ook nog eens langs sportpark Haasbroek. Voor meer informatie: zie de site van de Hartstichting en dan de link naar Team Aad.” De Hartstichting meldde dat er al ruim 15.000 euro binnen is.
  • Sporting Leiden fuseert zou de kop van het volgende bericht kunnen zijn: ,,Katercup en 7tallentoernooi gaan samen verder als 1 toernooi. Tijdens de nieuwe Katercup kunnen de deelnemers kiezen voor deelname aan het 11 tegen 11 of 7 tegen 7 toernooi. Noteer 28 mei in de agenda. Samen sterker en nog mooier.”
  • Bij TAVV kon men de vrijwilliger van het Jaar kiezen en inmiddels is de uitslag bekend: ,,Jullie vrijwilliger van het jaar 2022/2023 is geworden… Maikel van der Ploeg! Maikel van harte gefeliciteerd en zeker een terechte keuze! Maar ook naar alle andere vrijwilligers van TAVV! Jullie zijn het kloppend hart van de club.”
  • De heerlijke zomertoernooien staan weer voor de deur. Het zijn dagen waar vrijwilligers het hardst nodig zijn, ook bij FC Oegstgeest. ,,Zaterdag 3 juni is het FCO Jeugdtoernooi! De organisatie is hiervoor nog hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen deze dag. Er zijn allerlei taken waar je uit kan kiezen, dus geef je vooral op! Dit kan via de QR-code of de link in bio op de site. Help de jeugdspelers aan een super leuke dag!”
  • Clubs nodigen de jonkies uit om eens een kijkje te komen nemen of een proeftraining te volgen. Zo ook FC Rijnvogels: ,, Wil jij ook op voetbal? Schrijf je snel in voor het volgende seizoen of meld je aan voor een gratis proeftraining. We hebben plek voor kinderen in alle leeftijdsgroepen en ook voor senioren is FC Rijnvogels dé familieclub van de regio. Heb je nog vragen of wil je eerst een kijkje nemen? Neem dan snel contact op via…..” Tja, dan zal er eerst naar de website van de Katwijkse club gesurft moeten worden.
  • In Hazerswoude-Rijndijk blijven ze niet achter: ,,Op 17 mei organiseert sv Bernardus een Vrienden en Vriendinnendag. Sv Bernardus ziet de afdeling jeugd, jongens en meiden, steeds meer groeien. Dat willen we graag voortzetten en ons kenbaar maken in regio Alphen a/d Rijn. Wil jij graag met je vrienden of vriendinnen voetballen bij Bernardus maar weet je niet waar en hoe je moet inschrijven of zit je nog te twijfelen om op voetbal te gaan? Kom dan 17 mei naar de vrienden en vriendinnen dag. Er zijn genoeg trainers en trainster van Bernardus die je vragen kunt beantwoorden. Ook kan je die dag gebruiken om te kijken of je het leuk vind om te gaan voetballen.”
  • ,,Gooi die pitcher maar vol en een beetje rap!” Aan duidelijkheid laat het weinig aan de fantasie over. Hoe je subtieler met je drankje om kan gaan leer je bij Valken’68: ,,Ben jij klaar om te shaken en te stirren? Dan hebben wij iets superleuks voor jou!  Op 9 juni organiseren wij namelijk een onvergetelijke cocktail workshop bij onze voetbalvereniging Valken’68. Je kunt je bartending vaardigheden verbeteren en je creativiteit de vrije loop laten terwijl je 3 van je eigen cocktails maakt.  De avond begint om 20:00 uur en kost slechts 30 euro per persoon. Dat is een koopje voor een avond vol plezier, heerlijke cocktails en nieuwe vrienden!  Dus, verzamel je vrienden en schrijf je snel in voor deze te gekke workshop! Wij kunnen niet wachten om samen te shaken en te proosten op een geweldige avond! “
  • Een onderling toernooi bij een club is vaak een feest. Bij ASC zal het niet anders zijn: ,,Inmiddels staat de teller op 12 Onderlinge teams! En we weten uit betrouwbare bron dat verschillende TD’s nog hard bezig zijn met het samenstellen van het ideale team. Wacht niet langer en schrijf je in! Ook de muziek is vastgelegd, Danny Plezier pakt na de BBQ de microfoon.” Inschrijven maar is het parool.
  • De organisatie van TAVV kan wel wat handjes gebruiken! ,, Het bestuur vergadert elke eerste dinsdag van de maand. Samen met onze vrijwilligers in de diverse commissies zetten wij ons vol overtuiging in voor onze mooie vereniging. Op dit moment kunnen wij nog extra hulp en ondersteuning gebruiken in de volgende commissies: jeugdcommissie, sponsorcommissie en kledingcommissie.”
  • Otto Wunderbar treedt op! Komt dat zien en horen! Eh, pardon? Wie? Om dat mee te mogen beleven moet je op 29 mei in Aarlanderveen zijn bij de ‘Duitse’ dag. Het wordt een gezellige familiemiddag met onder andere een volleybaltoernooi. Opgeven kan nog.”
  • Als je een lintje krijgt dan het je ‘m ook werkelijk verdiend. Bij FC Oegstgeest viel een vrijwilliger die eer te beurt: ,,Frans Bekkerin is 26 april het lintje “Lid in de Orde van Oranje-Nassau” toegekend. Hij kon overigens niet bij de uitreiking zijn. Binnenkort krijgt hij het lintje alsnog voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger en bestuurslid bij v.v. Oegstgeest en FC Oegstgeest.”
  • De kou lijkt voorlopig uit de lucht. Voor veel voetballers, supporters, staf en bestuur begint de mooiste tijd van het jaar: de lente. Een zonnetje, fris groen gras en heerlijke temperaturen. Zin an!!!!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read