zondag, april 28, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (deel 11), 13 tot en met 20 oktober

Lopend Vuurtje (deel 11), 13 tot en met 20 oktober

-

De competitie 2023-2024 is in ‘full swing’. Er zijn clubs zonder puntenverlies, clubs die door magere prestaties plan B overwegen. Hoe dan ook, tot en met juni volgend jaar praat Lopend Vuurtje bij over de ontwikkelingen op de groene en in de zaal. De vorm van berichtgeving in deze rubriek is gevonden, die houdt LeidenAmateurVoetbal als richtsnoer aan. Dat hoeft niet in te houden, dat LeidenAmateurVoetbal niet open zou staan voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw, nooit. LeidenAmateurVoetbal blijft de websites van ‘onze’ clubs uitpluizen, X op de voet volgen en Facebook dagelijks raadplegen. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Mis je iets in Lopend Vuurtje? Vertel het de redactie. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met als het kan een foto, én met je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering  11 – seizoen 2023-2024 – 13 t/m 20 oktober

Meld je voor het Sportcongres Leiden op 23 november

Vanwege te weinig inschrijvingen werd het Leidse Sportcongres verplaatst van woensdag 11 oktober naar donderdag 23 november. Voor veel verenigingen bleek de gekozen periode in oktober niet goed uit te komen. De opzet van het congres  blijft nagenoeg hetzelfde. Er is weer een informatief en vermakelijk programma samengesteld. Zoals het omgaan met criminele activiteiten op de sportclub tot de mogelijkheden van het vernieuwde Sportakkoord #2. Het Sportcongres Leiden vindt plaats in het nieuwe Sportcomplex 1574. Er wordt gestart met een plenair deel, waarbij Job van Eunen, voormalig topkorfballer, op een interactieve wijze naar een ‘Gelukkige Vereniging’ kijkt. Job is co-auteur van een boek over dit onderwerp. Na de pauze gaan de congresgangers uiteen in werkgroepen. De avond wordt afgesloten met sportquiz, omlijst door een borrel. Meer informatie is te vinden op www.sportstadleiden.nl. Sportbestuurders, leden van commissies en sportliefhebbers kunnen zich aanmelden via https://www.cognitoforms.com/GemeenteLeiden/AanmeldformulierLeidsSportcongres23November2023.

Eerdere Leidse Sportcongressen slaagden met vlag en wimpel door de gegeven informatie, die nieuwe inzichten verschaften, door het interactieve karakter en de ontspannen ontmoetingen.

Job van Eunen voert op interactieve wijze de congresgangers naar een ‘Gelukkige Vereniging’.
Job van Eunen is co-auteur van het boek ‘Gelukkige Vereniging’.

Voorzitter Rens van Nierop (Hazerswoudse Boys) aan het woord

In de zeer leesbare Nieuwsbrief van Hazerswoudse Boys wandelt voorzitter Rens van Nierop op een prettige manier door zijn vereniging. Hij stipt aan wat er goed gaat, wat verbetering behoeft en roept op zich aan te melden waar vacatures openstaan. Rens heeft een plezierige pen. De voorzitter bedankt Dick Bruines die na vele jaren de tijd rijp vindt om te stoppen als jeugdvoorzitter. Om de opvolger van Bruines niet te zwaar te belasten streeft de vereniging naar contactpersonen per leeftijdsgroep. Interessant. Geïnteresseerd? Mail maar naar jeugdvoorzitter@hazerswoudseboys.nl. Van personen vanaf 16 jaar biedt de club de mogelijkheid wat bij te verdienen als barmedewerker. Leuke ‘baan’. Aanmelden: barcommissie@hazerswoudseboys.nl. Geen heisa over een paar verloren wedstrijden bij de mannen en vrouwen, wel een bescheiden applaus voor JO14-1, het 1ste kampioensteam. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 1 november wordt de LED-verlichting op het kunstgrasveld besproken. Dat agendapunt alleen al is reden om die avond aan te schuiven en positief mee te praten en beslissingen te nemen, aldus Rens van Nierop.

Rens van Nierop verwacht veel leden op de Algemene Ledenvergadering van Hazerswoudse Boys op 1 november.

  RABO Club Support

                     

Valken ’68 voorzitter Jaap Janssen (rechts) en André de Vries van de Rabobank terecht dolblij met het prachtige bedrag.

Lugdunum Halloween-Spooktocht – ‘Gezellig griezelen’

Er kan gerust van een traditie worden gesproken: voor de 4e keer organiseert Lugdunum een Halloween Spooktocht. Die vindt plaats op 3 november. Kinderen van alle leeftijdsgroepen kunnen meedoen. Niet alleen leden van Lugdunum zijn welkom, ook alle kinderen van Leiden. Ze mogen hun vriendjes en vriendinnetjes meenemen. De Spooktocht, georganiseerd door de trainers, gaat door het washok, de kleedkamers en het buitenterrein. Monsters en spoken komen ze op hun griezeltocht tegen. Vorig jaar deden 500 (!) kinderen mee. Dat kunnen er nu best meer worden. Halloween ‘leeft’ bij de jeugd. ‘Het wordt gaaf en cool,’ belooft Koos Spies. ‘Wanneer de kinderen de Spooktocht lopen, kunnen de ouders in de kantine terecht voor een hapje en een  drankje.’ Weet je wat het de kinderen kost om te doen? Nee! € 1,00! Houd je ons voor de gek? Nee, het is echt € 1,00.

 

Warmunda start met verenigkrachtscan

Samen met de KNVB is Warmunda geselecteerd als één van de 6 verenigingen in Nederland om een nieuw initiatief uit te werken, de verenigkrachtscan van back2basic. Het bestuur van Warmunda vindt het van belang om te onderzoeken waar de kracht van de club ligt. Maar ook waar op welke punten de vereniging zich kan verbeteren. Wanneer die er zijn, hoe ga je daarmee aan de slag? Vandaar dat Warmunda de input van de leden nodig heeft, zodat de het bestuur weet hoe de leden naar Warmunda kijken.

Warmunda functioneert op basis van een goede organisatie en het behalen van aansprekende resultaten. Maar bovenal door een harmonieuze samenwerking. Dat laatste noemt adviesbureau back2basis VERENIGKRACHT. Verenigkracht is het vermogen van alle leden om zichzelf te verenigen, zodat de club nog sneller en beter tot resultaten komt. Door middel van de back2basics scan kan Warmunda de verenigkracht meten, met als resultaat  een algemeen beeld te krijgen van de vereniging.

In de back2basics scan worden de leden bevraagd over bij voorbeeld de sfeer, de omgang met elkaar, de organisatie van de vereniging en de Warmunda-rituelen. Op basis van de resultaten van de scan gaat de vereniging in gesprek om zo de verenigkracht te kunnen vergroten. Dit is uiteindelijk het belangrijkste van de scan. De resultaten van de scan helpt om het gesprek op gang te brengen.

In de komende periode zal het bestuur de leden vragen om een vragenlijst online in te vullen. Dat zal gebeuren door onder meer brieven, mailings en verschillende appgroepen. Wie meer wil weten over de scan kan contact opnemen met Martijn Hoeijmans – secretaris@svwarmunda.nl.

Vroeg donker, laat je zien, doe verlichting aan

Het wordt steeds vroeger donker. Goed verlicht zijn is van levensbelang. Echt niet alleen voor automobilisten. Wanneer fietsers niet goed door het verkeer gaan, zorgt dat voor gevaarlijke situaties. Bij een goede verlichting neemt het aantal ongelukken met 20% af. Dus luidt het advies: check je fietsverlichting en zet je licht aan.

Foreholte: De Week van de Loterij zit erop, trekking op 24 november

Vooruitlopend op de Sportveiling is de Week van de Loterij (8 t/m 15 oktober) gehouden. Dat heeft heel Voorhout geweten. De leden van de club zijn de wijken ingegaan, hebben een extra bezoek aan familie, vrienden en kennissen gebracht, om zoveel mogelijk loten aan de man/vrouw te brengen. De opbrengst is bestemd voor de jeugdafdeling. Hoewel het exacte eindbedrag nog niet bekend is, lijkt het er, gezien het enthousiasme van verkopers en kopers, op dat er van een groot succes gesproken kan  worden. De seniorenelftallen waren goed voor 1000-den verkochte loten. De jeugd JO13 tot en met JO15 ging van deur tot deur. Ook sponsors konden het niet laten volop toe te slaan. Aangezien de trekking op 24 november wordt verricht door notaris mr. H. Heemskerk, zijn de overgebleven loten nog online en achter de bar te koop. Aanstaande woensdagavond (25/10, tussen 19.00-20.30) kunnen de contraloten, onverkochte loten en eventueel contant geld worden ingeleverd. Dat kan ook 15/11 op dezelfde tijd. Het bestuur bedankt iedereen voor de inzet en hoopt dat ook de laatste loten een weg naar kopers vinden.

De teams uit Foreholte JO13 t/m JO15 trokken de wijken in om loten te verkopen. Met succes.

Doelman Pim van der Plas (FC Rijnvogels) kan gaan smikkelen

‘Een baken van rust’ en ‘Een betrouwbare pion’. Zo oordeelde de Commissie van Wijze Mannen over doelman Pim van der Plas. Hoewel de Rijnvogels over het veld vleugelden en met 0-1 verloren van Hoogeveen, was het Pim die (veel) erger voorkwam. Hij viel op door zijn zweefduiken, torenhoge sprongen en het aanvoeren van de manschappen. Dat zagen de kenners van de commissie en riepen hem uit tot man-van-de-wedstrijd. Dat betekent: een lekker etentje bij Brasserie Het Havenkwartier, gelegen midden in Katwijk, nabij de jachthaven. De welbespraakte Pim (bij RTV Katwijk werd bewonderend gevraagd of hij een cursus mediatraining had gevolgd) gaat er smikkelen en smullen. Dat ene doelpuntje, hoe zat dat? ‘Die was niet te voorkomen,’ bekende hij.

Een uitbundige lach kan er niet af. Ook al ben je de uitblinker, verliezen verpest het weekend. Wel is Pim v/d Plas heel blij met de dinerbon.

Meerburg VR1 tiptop het veld in met Mishka

Vrouwen 1 van Meerburg hebben met Mishka een opvallende sponsor in huis gehaald, Mishka, in 2021 opgestart door Misha. ‘Mishka is de Russische versie van mijn eigen naam,’ verklaart zij op de site van het bedrijf. ‘Dat betekent beer.’ Zo werd ze genoemd tijdens haar studie in het buitenland. Zij liet het zo: ‘Ik vond dat stoerder klinken dan mijn eigen naam.’ De vrouwen van Meerburg zijn heel blij met de nieuwe sponsor, die voor boxershorts zorgt, die speciaal voor vrouwen zijn gemaakt. De ideale pasvorm en de toevoeging van bamboe  zorgt voor enorm comfort door de super zachte, rekbare en ademende stof. ‘Hiermee zullen de vrouwen 1 comfort en stijl kunnen combineren in stoere look met sportieve prestaties.

Er is meer te vertellen: de gehele collectie bestaat uit 68% bamboe, 28% katoen en 4% elastaan. Dit zorgt voor veel stretch en een ademende, zachte stof. Nog meer voordelen: geen schurende benen meer, comfortabel onder wijde sportbroekjes of om in te slapen. Wat zegt de oprichtster en naamgever van het modemerk tot besluit? Misha/Mishka/Beer verwijst met trots naar haar website en raadt iedereen aan om de boxershorts zelf eens te proberen. Het wordt het begin van een prettige en langdurige  vriendschap.

 

                                              Stoptober. Voetballen en roken gaan niet samen

Dick Advocaat/Cor Pot vakkundig ondervraagd bij Foreholte

Terwijl Cor Pot in Sint-Petersburg gezellig zat te lunchen met een architectonisch prettig uitgevoerde dame, wandelde Dick Advocaat op zijn gemakje door de Hermitage, het museum dat geen museum genoemd mag worden, zoveel fraais is er te zien. Dick Advocaat en Cor Pot zijn gezworen kameraden, ze kunnen lezen en schrijven met elkaar. Een paar apart. Waar Dick  in zijn rijke carrière ook tekende als club- of bondscoach,  de kleine generaal bedong altijd dat Pot als zijn adjudant meeging.

Op de dagen dat er niet werd getraind, gespeeld of gereisd was Advocaat op zijn hotelkamer te vinden. Stapels video’s bekeek hij, volgde zoveel mogelijk wedstrijden op de televisie, maakte aantekeningen en analyseerde dat het een lieve lust was.Dick Advocaat en Cor Pot waren op uitnodiging te gast bij Foreholte. Dat het een boeiende avond zou worden, stond bij voorbaat vast. Advocaat en Pot weten a-l-l-e-s van voetbal, ze trokken de hele wereld over om hun kennis en kunde over te brengen op gearriveerde spelers en jong talent. Wie kan het beste het gesprek leiden? Jaap Visser, de vlees geworden voetbalencyclopedie, schrijver van sportboeken, columnist, journalist, ooit keeper. Als de rust zelve zat Jaap aan tafel, stelde de juiste vragen en liet het koppel praten. Het werd een vermakelijke avond in het stampvolle onderkomen van Foreholte. Onderstaande foto’s bewijzen dat. De bijzondere bijeenkomst kreeg extra glans: Dick schonk een shirt van het Nederlands elftal en zette daar zijn handtekening op. De Vrienden van Foreholte boden een ballonvlucht aan. Beide bijzonderheden zijn items tijdens de binnenkort te houden Sportveiling. Ook werden tussen neus en lippen ‘even’ meer dan 500 loten verkocht.

In het tot nok gevulde Foreholte-complex werden Dick Advocaat en Cor Pot ondervraagd door Jaap Visser.
‘Man, man,’ schatert Dick Advocaat, ‘wij hebben wat afgelachen en meegemaakt, Cor en ik.’
Dick Advocaat en Cor Pot, trainers met een indrukwekkende staat van dienst. Jaap Visser hoefde maar een paar kooltjes op het vuur te gooien om de dikke vrienden aan de praat te krijgen.

Pupil-van-de-week

Steeds meer voetbalverenigingen hebben de pupil-van-de-week ‘ontdekt’, een voetballertje dat met de bal het veld opkomt, omringd door het arbitrale trio en de spelers van de thuisclub in zijn gevolg. Kijk eens naar deze foto. Het ventje heeft doortastend de bal van de met sponsornamen versierde kolom genomen, met een tussensprintje weet hij de scheidsrechter en vlaggenisten in te halen en met hen richting middenstip te paraderen. Hij is zich bewust van zijn belangrijke taak, dat zie je. Na zijn aftrap stipt op tijd, drentelt hij onder applaus naar de dug-out en neemt plaats naast de trainers  en wisselspelers. In de rust wandelt hij mee richting kleedkamer, benieuwd naar wat de trainer heeft te vertellen. Voor hem geen thee, wel chocomel. Na de wedstrijd neemt hij afscheid van de trainers, kleedt zich om en  begeeft zich naar de kantine, waar hij kan vertellen over zijn belevenissen. Eenmaal thuis, komt hij echt los. Met een blos op zijn wangen horen ze aan de eettafel hoe hun oogappel  heeft genoten. ’s Avonds in bed, onder het dekbed met het logo van zijn club, valt hij gelukkig in slaap en droomt… De pupil-van-de-week zou een verplichting moeten zijn bij iedere thuiswedstrijd. De rakker  wordt al vaak ingezet. Niet altijd  en overal. ‘Geen pupil-van-de-week gevonden’, lees ik dan. Kom nou! Zo’n voetballertje geef iedere wedstrijd iets extra’s.

Deze geweldige foto laat duidelijk zien hoe belangrijk de pupil-van-de-week is voor de spelers, scheidsrechter en grensrechters, de pupil én het publiek.

23 t/m 27 oktober: Eet mee op ASC

Elke dinsdag, donderdag en vrijdag (7×7) kun je eten bij ASC. De maaltijden worden vers bereid. Lekker en super gezellig om samen met je team te eten. Elke vrijdag wordt het weekmenu online gezet. Je kunt je tot zondagavond aanmelden. Het weekmenu wordt ook in de groepsapps van de teamleiders gedeeld.

Het menu voor deze week is Oma’s macaroni, dit gerecht kan ook vegetarisch worden geserveerd.

Alle jeugd 5 t/m 12 jaar: € 5,00

Alle jeugd 13 t/m 19 jaar: € 6,00

Alle overige seniorenteams: € 7,50

Je kunt ook kiezen voor: varkenshaas met champignonroomsaus, gemengde groente en frites: € 12,50.

Kom je voor of na de training met je team? Of gezellig met je partner? Het kan allemaal. Geef voor zondagavond 22 oktober aan met hoeveel personen jullie komen eten, op welke dag en op welk tijdstip tussen 17.00 en 21.00 uur op dinsdag en donderdag aanstaande. Kijk ook op horeca@ajaxsc.nl.

 

Wintertijd

Zondag 29 oktober begint de wintertijd en moet de klok een uur terug.

 

Must Read