woensdag, juni 19, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen houdt het hoofd koel en speelt zich veilig

FC Boshuizen houdt het hoofd koel en speelt zich veilig

-

Eerste klasse B (zondag) – ,,We speelden vandaag in een iets andere formatie met meer ruimte voor onze opkomende vleugelverdedigers. We stonden compact en goed en het werd ook een wedstrijd waar we in een goede sfeer met een positief gevoel uitliepen naar een dik verdiende 3-0 zege op Geldrop. Hadden we alle kansen weten te benutten, dan was het zeker een hogere uitslag geworden. Dan wetende dat we uit op 2-2 bleven steken. En ook lekker om te zien dat er best wat publiek op deze wedstrijd was afgekomen”, aldus Frank van Gils van het Leidse FC Boshuizen.

Ahmed Vandi scoorde in de eerste helft de 1-0 uit een assist van Levi Marengo. Van Gils: ,,Het was na een mooie combinatie dat hij vernietigend hard uithaalde. Ik dacht bijna dat het doelnet scheurde! En Marengo had helemaal een topmiddag aan de Boshuizerkade want hij benutte ook de strafschop, 2-0, nadat ik geduwd werd bij mijn doelpoging. Uit een hoekschop scoorde hij de ook nog de 3-0 via een Brabantse tegenstander. Dat werd dan uiteindelijk ook de eindstand. Of Geldrop kansen heeft gehad? Na de 1-0 belandde een doelpoging van hen op de lat en verder bleven ze door de aanwezigheid van ‘de lange mannen’ bij hoekschoppen gevaarlijk. Meer gevaar hadden we niet van ze te duchten. Maar het was duidelijk niet de zondag van Geldrop.”

Hiermee kwam FC Boshuizen op een zesde plek in deze eerste klasse B met 33 uit 22 waar Geldrop tiende bleef met 26 uit 22. Komende zondag is TAC’90  voor FC Boshuizen op sportpark ‘De Verlichting’ in de Haagse Moerwijk de gastheer. Thuis werd er eerder met 0-2 van ze verloren dus ze hebben wat goed te maken tegen deze fusieclub van Takdier Boys en Amar Deep Combinatie ‘90.

Van Gils: ,,Als we net zo taakbewust als vandaag blijven spelen, moet het lukken. Dat team is bijna een spiegel van ons met veel buitenlandse jongens. En met het positieve gevoel van vandaag en de goede sfeer zijn we als team tot veel in staat. Maar als het even tegen zit dan gaan we te vaak met onze mond de strijd aan. Dat het anders kan hebben we vandaag met deze 3-0 zege op Geldrop laten zien. Of we hiermee nog een kans hebben voor de derde periode? Daar hou ik me niet zo mee bezig, ik bekijk het persoonlijk per wedstrijd.”

FC Boshuizen – v.v. Geldrop 3-0 (1-0). Vandi 1-0, Marengo 2-0 (strafschop), eigen doelpunt 3-0.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hamdi, Oulmouden, Hagens, Voorn, Van Gils, Mouchih, Vandi, Marengo, Bojaada, Cabrera Ortega.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read