vrijdag, mei 3, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen trapt in val van VOAB (plus fotoreportage)

FC Boshuizen trapt in val van VOAB (plus fotoreportage)

-

Eerste klasse (zondag)- Eerder in het seizoen rekende FC Boshuizen in Goirle af met VOAB. In de return kwam de Leidse ploeg bepaald minder voor de dag en de Brabanders profiteerden daar optimaal van en zegevierden met 0-3.

VOAB was niet naar Leiden gekomen om mee te doen met het technische en tactische spel van FC Boshuizen. Zodra de FC op de helft van de tegenstander belandde, stond alles vast. De thuisploeg probeerde het wel en  in de vijftiende minuut kreeg de linksbuiten de eerste kans. De behendige Silvanio Rodrigues Semedo Fortes speelde de rechtsback uit en draaide de bal met een curve langs de keeper op de paal.

FC Boshuizen bleef veelvuldig in balbezit, maar kon weinig gaatjes vinden. Tot in de achtendertigste minuut aanvoerder Omar Hamdi bleef praten tegen de scheidsrechter. Dit kostte hem een gele kaart en een vrije trap voor VOAB. Deze indirecte vrije trap werd hard ingeschoten door Clemens Rijnvos achter doelman Oussama Zayzaoui (0-1). Dit bleek tevens de ruststand en de verwachting was dat het door e achterstand enkel maar lastiger zou gaan worden voor de ploeg van Dennis den Turk.

Na de rust kwam FC Boshuizen weer goed uit de kleedkamer met veel balbezit en mogelijkheden. De grootste mogelijkheid kreeg Abdelhak Bojaada, die de bal vanaf vijf meter miste. Na balverlies in de tachtigste minuut kreeg VOAB een mogelijkheid waarbij de score gelijk op 0-2 gezet werd door invaller Joran Beerens, die hard uithaalde en de bal in de bovenhoek knalde. Circa drie minuten later lag de bal weer achter doelman Zayzaoui door een schot van Job van der Weijden waarbij de 0-3 werd aangetekend. Dit bleef direct de eindstand en FC Boshuizen bleef met lege handen staan en komt nu terecht in het rechterrijtje van de ranglijst.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Ahannach, Zenzen, Hamdi, Voorn, Cabrera Ortega, Dasburg, Bojaada, Vandi, v. Gils, Rodigues Semedo Fortes.

Foto’s: Jan van der Lubbe