zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels scoort weer eens een driepunter

FC Rijnvogels scoort weer eens een driepunter

-

Derde divisie- Het was een sombere herfstdag op De Kooltuin. Grauw, nat en kil. Toch scheen in de roodzwarte harten de zon na afloop. In een cruciaal driepunten duel tegen DVS ’33 Ermelo werd een nipte 1-0 zege gevierd. Deze overwinning geeft de Kooltuinboys weer wat lucht om weer naar boven te kijken. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de bezoekers uit Ermelo zeker een punt hadden verdiend al was het alleen al om de veldmeerderheid die zij in de tweede helft hadden. Maar het recht zegeviert niet altijd.

In het team van trainer Dogan Corneille was Neville Ogido Nwankwo de man die door de supportersvereniging tot de MotM werd uitverkoren. Geheel terecht. Vorige week maakte hij na langdurig blessureleed al een prima indruk in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys en deze vorm etaleerde hij wederom in het treffen met de ploeg uit Ermelo.

De immer bescheiden verdediger was na afloop van het gewonnen duel ook zeer tevreden. ´Ik ben blij dat ik weer terug ben en dat we vandaag deze belangrijke wedstrijd hebben gewonnen. Gelukkig ben ik weer fit en zit goed in mijn vel na een lange blessure. Of de overwinning terecht was is moeilijk te zegen. Het was een lastige tegenstander en vooral na de rust was het vaak eerst wegwerken terwijl ik ook graag vooruit voetbal. In de slotfase, toen we met 1-0 voor stonden, was het vooral de rust bewaren en ook overleven om de voorsprong vast te houden. Ik ben erg blij met de overwinning´, straalde hij met een glimlach uit.

De analyse van Nwankwo is veelzeggend over deze wedstrijd. De thuisclub zegevierde na een moeilijke periode waarin het herstel vorige week bij Harkemase Boys werd ingezet. Het was mede door de omstandigheden niet altijd sprankelend wat de thuisclub liet zien doch de dip schijnt overwonnen. In de eerste helft waren er nauwelijks bloedstollende momenten voor de beide doelen al hadden de bezoekers niet talrijke aardige mogelijkheden. Doelman Pim van der Plas en zijn verdedigende kornuiten hielden vandaag echter de nul voor het eerst sinds lange tijd. Aanvallend wisten de gastheren doelman Dean Bredewolt ook echter geen kopzorgen te baren.

Na de pauze testte de ingevallen Roy van Leeuwen met een te zachte poging de keeper, echter zonder succes. De bezoekers namen vervolgens de regie over en waren de bovenliggende partij. Hun voorwaartsen hadden het vizier echter niet op scherp staan en anders wist Van der Plas een bal binnen de palen wel te keren. De Vogels kwamen moeilijk onder de druk uit en zie, dan valt de treffer aan de overzijde. Een perfecte voorzet van captain Dirk Jan van den Oever werd op knappe wijze door Aljereau Mercerda binnen gekopt. Een bevrijdende treffer. Binnen no-time had het 2-0 kunnen zijn maar de inzet van Tom Bijen werd knap door Bredewolt uit de kruising getikt. Het werd overleven voor de Vogels om eindelijk weer het zoet der overwinning te mogen proeven.

Scoreverloop. 70.Mercera 1-0.

FC Rijnvogels. Van der Plas, Van den Oever, Igidi Nwankwo, Michel, Scholten, Van Paasen, Bijen, Van Montfort (74.Haddadi), Reyneveld (46. Van Leeuwen), Mercera (88. Ritgers).