zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Skillz verslaat een zwak spelend Valken’68

FC Skillz verslaat een zwak spelend Valken’68

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Gisteren nam Valken’68 het op tegen kersverse promovendus FC Skillz uit Den Haag. Op voorhand was er van onderschatting geen sprake. Terecht zou blijken na negentig minuten. De Valkenburgers moesten hun meerdere erkennen in hun feller spelende opponent. Het werd 2-1.

Lars Wietsma over de wedstrijd: ,,Voor de eerste helft heb ik eigenlijk maar een paar woorden over. Slecht, bar slecht. FC Skillz was veel feller, hielden druk op de bal, wij hielden ons simpelweg gewoon niet onze afspraken. Zij kregen veel ruimte, domineerden, maar creëerden aanvankelijk niet veel grote kansen. Halverwege de eerste helft openden ze wel de score en ik kan niet anders zeggen dan dat het verdiend was. Zeker gezien het spelbeeld. Met een 1-0 achterstand gingen we de rust in.”

De aanvaller vervolgt: ,,Tijdens de onderbreking gaf de trainer aan dat dit echt niet kon. Er moest echt een tandje bij. Vanuit onze taken spelen, hoog druk zetten en vooral in balbezit zijn. De voornemens waren er, de uitvoering ontbrak. We waren koud uit de kleedkamer en de bal lag er bij ons al weer in. Een doelpunt uit een hoekschop die er simpelweg gewoon niet in mag. Toch herpakten we ons, we werden wat sterker en deden toen pas wat er van ons verwacht werd. Uit een scrimmage maakte Bas van Delft de aansluitingstreffer. We kregen er weer geloof in, kregen wat kansen die er helaas niet ingingen. Onze tegenstander ging steeds meer achteruit lopen en we drongen nog aan. Tot een gelijkmaker kwam het echter niet meer. Een vervelend begin van de competitie, een hele slechte eerste deel van onze kant, een tweede helft waarin het iets beter ging.”

De Valkenburger tot besluit: ,,Er is absoluut geen man over boord. Het moet gewoon beter. We spelen tegen en hoop ploegen uit de regio Den Haag die het op fysiek spelen. Daar moet Valken’68 zich onderuit kunnen voetballen. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen, we weten dat we het kunnen. Gauw vergeten deze pot.”

Volgende week speelt Valken’68 thuis tegen Die Haghe. Een ploeg die de punten deelde met het Leidse LFC. FC Skillz, dat twee keer op rij promoveerde, reist af naar Delft voor een ontmoeting tegen Wippolder.

Scoreverloop: Swedo 1-0, El Moussaoui 2-0, Van Delft 2-1.