dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseJim van der Krogt: ,,Voorschoten'97 is nog niet waar het wil zijn."

Jim van der Krogt: ,,Voorschoten’97 is nog niet waar het wil zijn.”

-

De voorbereiding voor Voorschoten’97 ging dit jaar iets later van start dan dat middenvelder Jim van der Krogt gewend was. ,,Zo ongeveer een weekje later. Zelf ben ik wel fit begonnen, ook al omdat mijn vakantie helemaal aan het begin zat van de zomer. Tot nu toe speelden we ook minder oefenwedstrijden dan anders. Dat heeft alles te maken met de nieuwe trainer Jeffrey Frijters. Hij ziet niet zoveel in een overvol programma. Tot nu toe kwamen we wisselvallig voor de dag. Er is zeker nog voldoende ruimte voor verbetering, maar dat is bepaald niet vreemd als je nog drie weken voor de competitiestart staat.”

Voor de districtsbeker ging het afgelopen zaterdag fout voor Voorschoten’97. In Rotterdam werd met 4-1 verloren van Xerxes/DZB. ,,Op zich een goede tegenstander die denkelijk hoge ogen gaat gooien in een andere eerste klasse. We waren twee keer niet goed bij de les en binnen vijf minuten scoorden zij twee keer. Geleidelijk aan kwamen we meer in de wedstrijd en na de rust ook verdiend op 2-1. Ook de 2-2 hing in de lucht, maar een naar ik begreep buitenspeldoelpunt leidde tot de 3-1 en daarmee was ons weerwerk ten einde. Al met al hebben we een lesje geleerd, maar dat had zeker ook te maken met de afwezigheid van een aantal spelers. Vanaf volgende week zijn we wel zo ongeveer compleet en dan moeten we scherper gaan worden. De trainer heeft vooral het accent gelegd in de eerste weken op het mentale vlak en dat we op dat punt moeten verbeteren. We kunnen best een aardig balletje trappen, maar vorig seizoen hebben we ook een aantal keren niet thuis gegeven. Er is meer nodig dan goed voetballend vermogen om wedstrijden naar je toe te trekken.”

Bij de groengelen veranderde niet heel veel. Alessandro Kwant vertrok en Wesley Storm kwam als keeper. Benjamin Beumer zit voorlopig in het buitenland en Ron Verplancke zette een punt achter zijn loopbaan. ,,Daar staat tegenover dat Loyd van der Wilden terug is en dat er een paar jeugdspelers zijn doorgeschoven. Marvy van Zijl is eveneens terug op het oude nest. Ik denk dat we een prima groep hebben, maar het is te vroeg om conclusies te trekken. Tegen RCL kwamen we niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en tegen Alphia kwamen we rijkelijk laat op gang. Uiteindelijk wonnen we ruim, maar dat ben je als eersteklasser ook aan je stand verplicht. Spijkenisse en FC Lisse stonden ook al op de rol. Los van de uitslagen werd er flink door gewisseld omdat de trainer iedereen wil zien spelen, ook op andere posities.”

In de competitie treft Voorschoten’97 onder meer wederom Valken’68, maar dit seizoen ook LFC. ,,Zij hebben een wat meer Leids gezicht gekregen en vooral voetballende intenties. Dat geldt ook voor Skillz en TAC’90. Daar kunnen we leuke potten tegen gaan spelen. We spelen met dertien clubs in 1 klasse en dus twee wedstrijden minder. Het is nog even afwachten wat de KNVB als finale oordeel zal neerleggen ten aanzien van promotie en degradatie. Voorschoten’97 gaat een interessant seizoen tegemoet, zoveel is zeker. We zijn nog niet waar we willen staan, maar als ik naar de uitslagen kijk van andere eersteklassers zijn wij niet de enige waar nog werk aan de winkel is. Met Frijters hebben we een trainer in huis die in elk geval dicht bij de groep wil staan en hij heeft een visie, ook voor de komende seizoenen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read