donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseRampzalig seizoen UVS eindigt met degradatie

Rampzalig seizoen UVS eindigt met degradatie

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Het zat er al een tijdje aan te komen, maar na de 2-1 nederlaag bij Die Haghe was het definitief: UVS degradeert naar de tweede klasse. Na een rampzalig verlopen seizoen waarin alles wat mis kon gaan ook mis ging (het voortijdige vertrek van trainer Kevin Krishan, de bestuurlijke onrust, blessures en veel wedstrijden die onnodig werden verloren), eindigde het kortstondige eerste klasse avontuur van de Leidenaren op een warme meimiddag in Den Haag. Voor de Kikkerpolder-ploeg, bij wie komende zomer veel spelersmutaties zullen gaan plaatsvinden, rest nu niets anders dan de wonden te likken en onder leiding van trainer John Hage, afkomstig van klassegenoot Den Hoorn, te bouwen aan een nieuwe ploeg.

Eén van de UVS-vertrekkers is verdediger Jeffrey van Kempen. De linkervleugelverdediger is één van de weinige blauw-witten die wél kan terugkijken op een individueel geslaagd seizoen en de belangstelling van zijn nieuwe club Ter Leede kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Van Kempen, al sinds zijn jongste jeugd spelend voor UVS, blikte terug op de wedstrijd in de Hofstad en de degradatie van zijn ploeg.

Van Kempen: ,,In de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht, maar vlak voor rust kwamen we toch op een 1-0 achterstand. Na de rust hebben we de formatie wat omgezet waardoor we wat meer in de duels kwamen, maar na een vreemde beslissing van de scheidsrechter, hij liet Die Haghe snel een vrije trap nemen terwijl wij nog aan het wisselen waren, stonden we plots met 2-0 achter. Dan weet je dat je dat het een lastig verhaal gaat worden, maar na de aansluitingstreffer van mijzelf kregen we weer hoop op een resultaat.”

Vervolgend: ,,We hebben vervolgens een stormloop op het doel van Die Haghe uitgeoefend, maar de bal wilde er gewoon niet. Na het laatste fluitsignaal weet je dat het voorbij is. Werkelijk niemand van ons had aan het begin van dit seizoen met zo’n einde rekening gehouden. We hadden de verwachting dat we zeker in de middenmoot zouden moeten kunnen meedraaien, maar het is allemaal anders gelopen. Natuurlljk helpt het niet wanneer een trainer tijdens het seizoen weggaat en van de bestuurlijke problemen krijg je als speler ook wat mee, maar het zijn uiteindelijk de spelers die het op het veld moeten doen. Ik vind nog steeds dat we voor eerste klasse begrippen een ploeg hebben die voetballend gezien dit niveau aan kan, maar het spelen van degradatievoetbal vraagt ook om andere kwaliteiten. Noem het een bepaald soort hardheid, daar zijn andere clubs beter in gebleken dan wij. Natuurlijk is het ontzettend zuur als je met een degradatie afscheid moet nemen van de club waar je jarenlang met zoveel plezier hebt gevoetbald, maar het is niet anders. Ik vertrouw erop dat er volgend seizoen bij UVS een ploeg staat, die in de tweede klasse weer voor de prijzen gaat spelen’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

Die Haghe – UVS 2-1 (1-0) 42. Die Haghe 1-0, 61. Die Haghe 2-0, 70. Van Kempen 2-1.

Must Read