zaterdag, juli 27, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Twee kwartetten vol goals voor Valken'68

Twee kwartetten vol goals voor Valken’68

-

Eerste klasse B (zaterdag)- ,,Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag”, is een liedje wat tegenwoordig vaak te horen is in de Rotterdamse Kuip. Dit credo gaat dit seizoen vaak ook op voor wedstrijden in de eerste klasse tegen het ooit zo roemruchte DHC. Toch had Valken’68 het in de eerste helft lastig tegen de Delftenaren. Het kwam zelfs op achterstand. maar wist het na een 2-1 ruststand toch uit te lopen naar een 8-1 overwinning.

Doelman Kaan Emre Kocak was in de eerste helft een sta in de weg. Een fraai schot richting de bovenhoek van Sammy Zandbergen dat kundig gepareerd werd door de goalie was het meest noemenswaardig. Na een half uur spelen kwam de hekkensluiter zelfs op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd door Faisel Bannis binnen geschoten. Valken’68 reageerde wel meteen en binnen een aantal minuten draaide het de stand weer om. Via de binnenkant paal was het eerst verdediger Jesper Slootweg die de gelijkmaker aantekende. Kort daarna reageerde Zandbergen attent op een schot van Huig van Duijn die via de paal voor de voeten van de middenvelder kwam en zo de stand weer in het voordeel van de Valkenburgers wist te brengen.

De Delftse tegenstand was naast de pot thee ook in de kleedkamer achtergebleven want na rust was van een wedstrijd geen sprake meer en was het klassenverschil in voetballend en conditioneel vermogen gewoonweg te groot. Binnen 18 minuten liep Valken’68 uit naar een 6-1 voorsprong. Achtereenvolgens Samet Arikan, Zandbergen, Van Duijn en Marc Langeveld (vanaf de stip) vonden het net. Uiteindelijk werd het in de slotfase nog 7-1 via wederom Arikan en pikte ook invaller Bas van Delft met het hoofd zijn goaltje mee.

Door de zege klimt Valken’68 weer naar een keurige vijfde plek en weet het zich op vier punten afstand van de koploper in de derde periode te bevinden. In eigen hand hebben de Valkenburgers niet meer maar wellicht dat goede resultaten in de laatste drie wedstrijden nog voor een toetje kunnen zorgen.

Opstelling Valken’68: Van Harmelen, Duiker, Slootweg, De Lange (Oudshoorn), De Mooij, Van Duijn (Van Delft), Zandbergen (Cooper), Langeveld, Wietsma, Arikan, Den Hollander (Volwater).

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..