zaterdag, juli 27, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Valken 68 laat kans liggen koploper te worden

Valken 68 laat kans liggen koploper te worden

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Op een regenachtig en winderig sportpark ’t Duyfrak stonden Valken 68 en koploper Forum Sport tegenover elkaar. Vooraf was de stemming boven de kantine in de ruimte van het bestuur van de thuisploeg al duidelijk dat dit een strijd ging worden tussen twee goed voetballende ploegen. In deze klasse is natuurlijk niets zeker omdat bijna alle teams erg aan elkaar gewaagd zijn en de verschillen te verwaarlozen.

Dit bleek ook tijdens de eerste helft waarin vanaf de eerste minuut het tempo enorm hoog laag en beide ploegen bij elkaar op de deur klopten. De Valkenburgse verdediging leek op sommige momenten erg fragiel en dit kwam vooral door foutjes in de communicatie en het onderlinge spel. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Valken de overhand in het spel en ging het op zoek naar de openingstreffer. Dat bleek lastig door slordigheidjes aan de bal en de eindpass die vaak niet aankwam of het verkeerd raken van de bal voor het doel. Zo was er een kans voor Jelle van den Oever die de bal na een goede aanval van de Valken maar net over het doel heen zag gaan.

Ook Forum Sport ging op zoek naar de openingstreffer, maar stuitte daar op een inmiddels goed staande verdediging van de thuisploeg. Richting het einde van de eerste helft bleef Valken op zoek gaan naar doelpunten alleen door het gemis van scherpte in de eindpass en het soms te lang wachten met de bal bleef een treffer uit. Ook keepte Petter van Pruijssen van Forum Sport speelde een goede wedstrijd en hield zijn doel schoon. Aan het einde van de eerste helft was het duidelijk dat de Voorburgers content waren met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft waren beide ploegen nog meer gelijk aan elkaar, maar echt grote kansen kwamen er niet. Het bleef op en neer gaan en de ploeg van Derek van der Plas kreeg uiteindelijk weer de overhand in het spel en vaak met mooi combinatievoetbal werd het doel van Forum Sport opgezocht. Nog steeds zonder resultaat want de bal wilde er maar niet in voor de thuisploeg. Het was op sommige momenten wel billenknijpen voor de ploeg van trainer Van der Plas omdat de bezoekers twee best grote kansen kregen. De eerste ging maar net voorlangs en bij de tweede grote kans voor de Voorburgers leek Jerone Goodett alleen op het doel af te gaan, maar doelman Frank Kardjani was eerder bij de bal en kon zo deze kans onschadelijk maken.

In de slotfase kreeg Valken nog een paar grote kansen op de winnende treffer maar ook nu ging de bal niet achter doelman van Pruijssen. Na afloop was de stemming gemengd want door gunstige resultaten elders had Valken bij winst zomaar op de eerste plek de winterstop in kunnen gaan. Het mocht helaas niet zo zijn. Sammy Zandbergen werd uitgeroepen tot Man of the Match maar gaf deze beloning  sportief door aan ploeggenoot Bas Roorda.

Stand bovenin: Forum Sport 18, Wippolder 18, RKDEO 17, Honselersdijk 17, LFC 17, Valken’68 16.

Valken 68 – Forum Sport 0-0.

Basisopstelling Valken 68: Kardjani, Den Hollander, Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot, Roorda, Van den Oever, Zandbergen, Wietsma, Cooper, Arikan.

Basisopstelling Forum Sport: Van Pruijssen, Hebing, de Graaf, Lever, Van Otterloo, Bergen, Vanderbos, El Marid, Bom, L’ami, Koppenol.

Auteur: Daan de Mooij