zaterdag, juli 27, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCVerliezend LFC wacht op doelpunten

Verliezend LFC wacht op doelpunten

-

Eerste klasse C (zaterdag) – LFC was voornemens om in de thuiswedstrijd tegen Den Hoorn de blamage van vorige week bij Nootdorp, de Leidenaren werden bij de tot dan toe puntloze hekkensluiter met 5-1 weggevaagd, van zich af te spelen. In die opzet slaagden de Boshuizerkade-bewoners echter maar voor een klein gedeelte. Toegegeven, het spel was, met name na rust, wat beter dan de laatste ontmoeting van de fusieclub, maar het uiteindelijke resultaat was net zo teleurstellend. De bezoekers kwamen vlak voor rust op voorsprong en deze treffer bleek uiteindelijk goud waard te zijn voor de Midden-Delfanders (0-1).

LFC kende dit seizoen een voortvarende start, waarin het met attractief voetbal menig tegenstander, waaronder regiogenoten Valken’68 en Voorschoten’97, opzij zette en de koppositie veroverde. Van deze brille is momenteel niet veel over. Het spel van de met zichzelf worstelende Leidenaren doet in niets denken aan de ploeg, die nog niet zo lang geleden bij menig voetballiefhebber uit de Leidse regio de harten sneller liet kloppen.

Ook tegen Den Hoorn lukte het de thuisploeg niet om de bezoekers haar wil op te leggen. Sterker nog, de formatie van trainer Nick van den Bos had voor rust het beste van het spel. Den Hoorn kreeg via Bas de Joode al vroeg in de wedstrijd een goede kans op de openingstreffer, maar de middenvelder zag zijn kopbal op de lat eindigen. Niet veel later leverde Levi Marengo, één van de weinige lichtpuntjes aan Leidse zijde, een puntgave voorzet af op het hoofd van Mo Zenzen, die uit vrije positie over het doel van Den Hoorn-keeper Erwin van der Windt kopte.

Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. LFC-keeper Francis Ashley kreeg een afstandsschot niet volledig onder controle, waarna De Joode, op aangeven van Rayen Clemensia, voor de 0-1 zorgde. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Mike Bekooij werd vlak na rust bediend door Raymond Mensah, maar het lukte de fysiek sterke aanvaller niet om tot afronding te komen. Na het inbrengen van Nabil Hadui en Thom de Vries werd de thuisploeg allengs gevaarlijker, maar echt grote kansen leverde dit niet op.

Vlak voor tijd werd Jordy Heemskerk, normaal gesproken centrale verdediger, als stormram ingezet, maar ook deze opportunistische wissel leidde niet tot Leids succes. In de laatste minuut van de wedstrijd leek de doorgebroken Frank van Gils spits Bekooij in kansrijke positie te gaan brengen, maar een Den Hoorns-voetje voorkwam de gelijkmaker. Opnieuw dus een nederlaag voor LFC, dat met smart wacht op de terugkeer van geblesseerden Tommy Bekooij en Soufiane Boukhidous. De verwachting is dat de aanvallers na de winterstop weer inzetbaar zijn. Zowel Bekooij als Boukhidous zijn erkend doelpuntenmakers en doelpunten is wat de Leidenaren nodig hebben om uit de huidige impasse te geraken. Door het nieuwe verlies zakte LFC naar de zevende plek van de ranglijst. Komende zaterdag sluit LFC het kalenderjaar af met een uitwedstrijd bij VELO.

LFC-speler Mo Mouchih kort na afloop van de wedstrijd: ,Ik denk dat we vandaag wat ongelukkig waren. We kwamen na rust goed uit de kleedkamer en denk dat we dat de gelijkmaker hadden verdiend. Het was aan de bal stukken beter dan vorige week, maar we moeten werken aan de eindfase. Als dat ons lukt, dan ben ik ervan overtuigd dat we dit seizoen mee gaan doen om de prijzen’’, aldus Mouchih tot besluit.

LFC – Den Hoorn 0-1 (0-1) 38. De Vroege 0-1.

Basisopstelling LFC: Ashley, Hagens, Hamdi, Mensah, Boumzaouad. Zenzen, Marengo,  Mouchih, Van Gils, M. Bekooij, Vandi.