donderdag, juni 13, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 20 mei

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 20 mei

-

Voorschoten’97- VELO

Voor Voorschoten’97 valt er weinig meer te halen, anders dan positieverbetering. Toch zal de ploeg van Jonathan Jonk vast nog hongerig zijn om uiteindelijk 32 punten te halen uit de na zaterdag dertien gespeelde thuiswedstrijden. Dat zou een knappe prestatie zijn. Vorige week werd Honselersdijk al aan de dijk gezet, maar in dat opzicht lijkt VELO een wel taaiere opponent te zijn. Sterker nog; in de heenwedstrijd ging groen en geel er met liefst 7-1 vanaf na een meer dan zwak optreden van de gasten destijds. Dus met revanchegevoelens kan het best nog een aardig potje worden op sportpark Adegeest.

Valken’68- Wippolder

Dit duel wordt al belicht in een interview met Valken’68 speler Samet Arikan, elders op deze website. Voor het gemak wel even de stand in de strijd om de derde periode: Wippolder 16, DSO 14, Valken’68, Nootdorp en HVV 12 punten.

Die Haghe- UVS

Voor beide ploegen staat er nog het een en ander op het spel. Die Haghe heeft het gehele seizoen in de kopgroep gestaan, maar heeft nog geen prijs. Wel kan het nog tweede of derde worden en een afvallende periodetitel pakken. Haagse gretigheid zal er dus zijn, maar UVS heeft toch echt drie punten nodig. Dat geeft nog geen enkele garantie op de goede afloop, maar dan blijft er hoop op de nacompetitie. Dan mogen Den Hoorn en HVV evenwel niet ook winnen want dan is het op zeker gedaan voor de ploeg van Aart Jan van Boksel. Den Hoorn speelde overigens afgelopen dinsdag nog een eerder gestaakt duel bij VELO uit en verloor na een 2-0 tussenstand met 3-0. Dat was dus prettig voor UVS, maar nog altijd is het Leidse draadje flinterdun. Valt het doek of wordt het nog ongemeen spannend onderin op de slotdag? Zaterdag rond de klok van half vijf weten we vast meer.

Overige wedstriijden: VUC- Nootdorp, Honselersdijk- Den Hoorn, Forum Sport- DHC, DSO- HVV.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read