zaterdag, mei 18, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 speelt niet best, maar wint wel van Nieuwkoop (1-0)

EMM’21 speelt niet best, maar wint wel van Nieuwkoop (1-0)

-

Tweede klasse C (zaterdag) – EMM’21 startte de wedstrijd tegen promovendus, én huidig KNVB-districtsbekerhouder, Nieuwkoop voortvarend. Joey van der Geest zette zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar het lukte de fusieclub niet om deze veelbelovende start een vervolg te geven. De bezoekers hadden qua veldspel recht op de gelijkmaker, maar de Veense defensie hield stand (1-0).

EMM’21-verdediger Sven van der Meer was tevreden over de behaalde driepunter, maar plaatste wel een kanttekening bij het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Het resultaat was goed, maar de uitvoering duidelijk minder. We kwamen al na vijf minuten spelen op voorsprong. Joey van der Geest pikte een verkeerde terugspeelbal op, omspeelde de doelman en schoof binnen. Daarna werden we teruggedrongen en was het vooral tegenhouden voor ons. Nieuwkoop kreeg nog voor rust een gigantische kans op de gelijkmaker, maar gelukkig voor ons ging die bal er niet in. Ook na rust lukte het ons nauwelijks om de bal in de ploeg te houden en de dreiging van de 1-1 bleef daardoor steeds in de lucht hangen. Eerlijk gezegd had een gelijkspel terecht geweest, maar nu waren wij de gelukkigste ploeg. Tegen VUC waren wij een paar weken geleden wat ongelukkig op het eind en tegen Nieuwkoop zat het nu mee.”

Vervolgend: ,,Ik denk dat dit misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen was maar als je desondanks toch wint, dan voelt dit wel als een hele lekkere overwinning. Merkwaardig genoeg winnen we de wedstrijden waarin we wat minder zijn, vandaag maar ook vorige week bij CSW, en staan we na goede wedstrijden, zoals tegen Kagia en VUC, na afloop juist met lege handen. Wel apart, maar per saldo heb je het aantal punten waar je recht op hebt. VUC en DONK lijken bovenin een gaatje te hebben geslagen, maar de ploegen die daarachter komen zijn erg aan elkaar gewaagd. Ik verwacht dat het ook dit seizoen in onze klasse, zeker onderin, weer tot de laatste speeldag spannend zal blijven’’, aldus de Veense aanvoerder tot besluit.

EMM’21 – Nieuwkoop 1-0 (1-0) 5. Van der Geest 1-0.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Nadal Wesselman, Van der Meer, Huigsloot, Kerkvliet, K. Hoogenboom, Jansen, Van der Geest, Bakker, Rietbroek, Z.Vermeer.

Note redactie: zie ook de eerder geplaatste fotoreportage