maandag, mei 27, 2024
HomeZaterdagTweede klasseEMM'21 blijft schommelen in uitvoering en uitslag

EMM’21 blijft schommelen in uitvoering en uitslag

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na negen speelronden is EMM’21 in de gevarenzone beland. De ploeg van Jan de Koning verloor op bezoek bij het naar de twaalfde plaats opgerukte Olympia (2-1). De man aan het roer in de Veen zat niet met de handen in het haar na de vijfde nederlaag van het seizoen.

,,In tegenstelling tot vorige week met een mindere beurt bij SVC’08 is er nu veel meer geleverd aan energie en waren we de bovenliggende partij. Gezien de kansen hadden we dit duel zeker niet hoeven te verliezen. Wanneer we de trainingsarbeid blijven leveren en zo onze wedstrijden spelen, moet het goed gaan komen. Daar ben ik van overtuigd. We weten ook dat we nu eenmaal geplaagd worden door blessures en daardoor spelen we wekelijks in een andere samenstelling. Vorige week raakte Sven Hoogervorst geblesseerd en inmiddels zit ook onze aanvoerder Sven van der Meer in de lappenmand met knieletsel. Dat is even afwachten welke kant dat op gaat, maar het mag duidelijk zijn dat we hen er graag weer bij hebben. Sven is niet enkel onze aanvoerder, maar hij geeft ook leiding aan de defensie.”

,,Aan de andere kant is Job Mooren juist terug en hij heeft het een half uur prima gedaan. Ook Job Hoogervorst is er na twee jaar blessureleed weer bij en de zeventienjarige Jouke Kooistra maakte als rechtsbuiten een verdienstelijk debuut en Kjell Hoogenboom, speler van het tweede, heeft ook prima gespeeld. Dus ik bekijk een en ander graag van de zonnige kant.”

De ploeg uit Gouda kwam op voorsprong na een volgens De Koning makkelijk gegeven penalty. Joey van der Geest bracht via een fraaie vrije trap weer evenwicht. Maar het derde en laatste doelpunt, na de pauze, bleek beslissend en in het voordeel van de thuisploeg.

De Koning: ,,Een ongelukkige nederlaag, noem ik dit. We creëerden veel meer dan vorige week en daar begint het bij om te kunnen scoren. Ik heb kansen gezien voor de doelwisseling, maar we kwamen ook goed uit de kleedkamer. Enkel verdedigden we een corner niet goed en dan sta je toch weer op achterstand. Olympia ging nog meer hangen. Ik geloofde nog in de 2-2 en zag ook een aantal prima voorzetten, maar die waren dan net te hard of hoog omdat de bezetting voor het doel niet altijd goed was. Afijn, we pakken ons verlies voor dit moment. We gaan er nu alles aan doen om alsnog met een goed gevoel de winterstop in te gaan.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read