zaterdag, mei 18, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM'21 op tandvlees naar terechte en belangrijke zege

EMM’21 op tandvlees naar terechte en belangrijke zege

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Wanneer het inhaalduel tussen EMM’21 en ESTO een voorbode is van wat ons nog te wachten staat in de finale van de competitie dan wordt het smikkelen smullen geblazen. De beide ploegen maakten er een meer dan boeiende pot van, waarbij de thuisploeg het beste van het spel had en de meeste kansen kreeg. Belangrijker was dat dit een 2-0 overwinning opleverde. Vriend en vijand konden het er over eens zijn dat de ploeg van Koen van der Vlugt de terechte winnaar werd.

EMM’21 startte onder meer zonder Nino Wesselman, Job Mooren en Thomas Brug. Laatstgenoemde ligt er al enige tijd uit en dat was merkbaar in de achterste linie van de roodzwarten. Gisteravond zag de defensie er echter doorgaans prima uit, ook al omdat de achterste linie zich gesteund wist door doelman Jari van Veen. De sluitpost, net als zijn collega Joey Anker, kon zich onderscheiden met prima keeperswerk.

Vanaf het startblok pakte EMM’21 het initiatief. De eerste twee pogingen gingen nog naast, maar na drie minuten was Michael van der Zwet al serieus dichtbij met een verrassende inzet op de paal buiten bereik van Anker. Even later speelde Luke Bakker zich knap vrij, maar de aanvaller kon geen medespeler vinden voor het doel. Duidelijk was in elk geval dat ESTO weinig lucht kreeg en niet zomaar eventjes naar de tweede plaats zou wippen achter FC Aalsmeer.

Na tien minuten kreeg de thuisploeg een levensgrote kans via Bakker. Geheel vrijstaand mikte de ijverige aanvaller over. Het maakte dat de bank van ESTO veelvuldig uit de dug-out klom om aan te geven dat het anders moet. ‘Wakker worden en ga eens voetballen’ of ‘We zijn al een tijdje bezig, mannen’, waren duidelijk hoorbaar en men zag het onheil naderen.

Die vooruitziende blik was ook gegrond. Na iets meer spelen dan twintig minuten mocht EMM’21 een hoekschop nemen en die slingerde David Vermeer op het hoofd van Joey van der Geest, die zijn achtste doelpunt van het seizoen liet aantekenen. De 1-0 maakte dat de formatie uit Bodegraven zich ook nadrukkelijker liet zien en vanaf dat moment werd het schouwspel nog meer het aanzien waard.

Tien minuten na het openingsdoelpunt kwam bijna de 1-1 op het niet aanwezige scorebord. Yannick Saeijs troefde Joppe Huigsloot af en dwong Van Veen tot een dappere daad en zo kwam de fusieclub met de schrik vrij. Saeijs was sowieso de gevaarlijkste aanvaller aan de kant van Eendracht Strekt Tot Overwinning.

Huigsloot moest voor de pauze nog een keer goed defensief afleveren en deed dat met verve. Op dat moment was Paco Romero Fuster al naar de kant vanwege een blessure. Hij werd overigens uitstekend vervangen door Jesper Koek.

De magere voorsprong maakte dat ESTO nog gretiger uit de kleedkamer kwam en op jacht ging naar de gelijkmaker en bij voorkeur meer. Coen de Groot, ex- speler van ARC, werd gebracht om in aanvallende zin meer in de melk te gaan brokkelen. EMM’21 moest even meer terug en kwam tijdelijk in de verdrukking zonder dat de bezoekers een grote kans kregen in die fase. Wel kwam Van Veen een keer ver uit zijn doel en de doelman had in die situatie uitstekend geanticipeerd op de aanstaande dreiging.

Daarna herpakte EMM’21 zich. Zo schoof Bakker een inzet voorbij het doel en haalde David Vermeer verwoestend uit. De bal zeilde richting de bovenhoek, maar Anker weigerde mee te werken aan succes van de uitblinkende middenvelder. Niet veel later waren dit weer de hoofdrolspelers, maar ook nu kon het schot van Vermeer met pijn en moeite worden verwerkt.

In de slotfase kregen veel spelers het moeilijk om het hoge tempo vol te houden. Er kwamen over en weer wissels en daar werd ook overduidelijk om gevraagd. Ook Luc van der Lem, ook al sterk spelend, gaf aan niet verder te kunnen. Van der Vlugt smeekte de centrale verdediger haast om het vol te houden en dat gebeurde ook nog even.

Vermeer werd vervolgens nog eens gevaarlijk, maar zijn poging uit de draai werd andermaal verwerkt door Anker. In de laatste vijf minuten moest EMM’21 een paar hachelijke situaties doorstaan en de bank van de gastheer keek de klok zo ongeveer vooruit. De opluchting was evenwel groot toen Damien Hoogenboom Roy Hoogenboom de 2-0 liet afdrukken. Van Veen moest daarna nog een keer in actie komen, maar daarna vond de prima leidsman het wel welletjes en kon er opgelucht adem worden gehaald in de Veen.

Het gehele team verdiende een dikke pluim, maar David Vermeer was wel heel nadrukkelijk aanwezig en blikte terug op de tweestrijd. ,,We kenden een prima start en waren gretig. We wilden een vroege voorsprong pakken en die kwam er aan het begin al bijna. Na de 1-0 heeft ESTO het anders neergezet, maar we hielden het goed dicht. Ook al werd de druk op onze centralen groter. Ook na de rust was het beeld anders dan in de eerste fase van de eerste helft, maar ook nu gaven we weinig weg en zelf kregen meer mogelijkheden en kansen om afstand te nemen. De opluchting was groot toen dat lukte. Een verdiende overwinning die we goed kunnen gebruiken. We staan nu weer op een veilige plaats en moeten dit vasthouden.”

EMM’21 klom twee plaatsen en daar werden Foreholte en Kagia de dupe van. De strijd om de nc-plaatsen blijft ongemeen spannend en daar zijn diverse regioclubs bij betrokken. Zaterdag kan EMM’21 meer lucht pakken door RVC’33 op eigen veld terug te wijzen. Eerder werd het evenwel 1-0 voor de Reeuwijkers.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Huigsloot, Van der Meer, Van der Lem, Romero Fuster, Nadal Wesselman, David Vermeer, Van der Geest, Van der Zwet, Zico Vermeer, Bakker.

Basisopstelling ESTO: Anker, Mats Boerboom, Daan Boerboom, Van Zoest, Van der Lagemaat, Den Besten, Visser, Verheul, Bos, De Heij, Saeijs.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read