zaterdag, mei 11, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 tankt zelfvertrouwen tegen HVV

EMM’21 tankt zelfvertrouwen tegen HVV

-

Tweede klasse C (zaterdag) – Al twee wedstrijden op rij wist EMM’21 tegen tien man niet te winnen. Thuis tegen HVV uit Den Haag was de ploeg van trainer Jan de Koning er dus op gebrand om die eerste driepunter binnen te slepen. En doordat de organisatie zaterdagmiddag voor het eerst écht goed stond lukte dat, uitslag 2-1.

Vorige week speelden de ploeg uit Roelofarendsveen gelijk tegen RCL en tijdens de Veense feestweek verloor het van Foreholte. ,,Vandaag stond er een betere ploeg”, aldus trainer Jan de Koning. ,,Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de samenwerking in het veld. De afspraken die we maken samen beter uitvoeren. De eerste twee wedstrijden van de competitie leek het namelijk alsof we niet zeker waren. Er zijn natuurlijk best wel wat positiewijzigingen geweest ten opzichte van vorig seizoen. Ook hebben we nog een aantal blessures, waardoor het tijd kost om die stabiliteit te vinden.”

EMM’21 kwam deze derde competitiewedstrijd goed uit de startblokken. ,,De basis was iets anders dan vorige week tegen RCL. We begonnen met de 17-jarige Stef Jansen op het middenveld om veel beweging creëren.” De eerste helft waren er wat kansen heen en weer, maar pas vijf minuten voor rust viel het eerste doelpunt uit een mooi schot van Stijn Rietbroek. Rust: 1-0.”

Na rust zette HVV de thuisploeg flink onder druk. Ook de harde wind hielp niet mee om de wedstrijd onder controle te krijgen. EMM’21 moest alle zeilen bijzetten. Op een gevaarlijke, diepe bal van HVV volgde een overtreding: strafschop HVV. Keeper Jari van Veen stopte de bal, maar ging er in de rebound alsnog in: 1-1. ,,Toen begonnen we weer opnieuw, maar lieten wel het betere veldspel zien. Er volgden een aantal kansen en uit één van die kansen schoot Joey van der Geest tien minuten voor tijd de winnende tegen de touwen. Fantastisch voor ons en ook lekker voor Joey zelf om na een paar wedstrijden weer eens te scoren.”

De trainer van de Veenders was na afloop positief over de wedstrijd. ,,HVV komt uit de eerste klasse, zijn redelijk intact gebleven wat spelers betreft en voetballen dus gemakkelijk met elkaar. Wij zijn daarin nog wel wat zoekende. Afgelopen twee wedstrijden was ik teleurgesteld. We hebben ons niveau toen niet gehaald, dat was nu anders. Als we dit op de mat kunnen leggen, maken we er iedere week een wedstrijd van.”

Volgende week reist EMM’21 af naar Lisserbroek voor een weerzien met hun oud-trainer Koen van der Vlugt. Aan de Kikkerbeetstraat nemen zij het op tegen Kagia.

EMM’21 – HVV 2-1 (1-0) 40. Rietbroek 1-0, 57. HVV 1-1, 77.  Van der Geest 2-1.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Kerkvliet, Van der Meer, Huigsloot, Wesselman, D. Vermeer, Van der Geest, Jansen, Z. Vermeer, Bakker, Rietbroek.