zondag, mei 12, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte al vroeg achter de feiten aan tegen FC Oudewater

Foreholte al vroeg achter de feiten aan tegen FC Oudewater

-

Tweede klasse C (zaterdag) – In en bij FC Oudewater ging Foreholte op jacht naar de derde overwinning op rij. De ploeg van Mario Koswal was er op gebrand om de goede resultaten van afgelopen weken voort te zetten. Helaas stuitte de Voorhouters op een effectief FC Oudewater, waardoor na een half uur spelen de uitslag al op het scorebord stond: 2-0.

Doordat de spelersbus vaststond in een steegje op weg naar Oudewater, begon het duel bij de plaatselijke FC een half uurtje later. Oudewater kwam goed uit de startblokken en zette veel druk. Foreholte kreeg hierdoor maar lastig grip op de wedstrijd. Tijdens het vele verdedigen voor het doel van Foreholte werd er hands gemaakt, waardoor Oudewater een strafschop kreeg. Piet Meeuwissen stopte deze strafschop, maar bij het opnieuw inbrengen van de bal ging deze er alsnog in: 1-0. Al snel daarna strafte de spits een te korte terugspeelbal direct af en stond het met rust 2-0.

De tweede helft kwam Foreholte vol goede moed de kleedkamer uit. Middenvelder Julian Autar omschrijft het verloop: ,,We kwamen niet helemaal lekker in het spel, maar waren nu wel daadkrachtig genoeg om door te drukken. Wij kregen tussentijds veel kansen, maar de bal wilde er niet in. Richting het einde van de wedstrijd namen wij meer risico, waardoor er achterin ruimte ontstond. Aangezien zij graag de lange bal speelden, maakten zij hier gretig gebruik van. Gelukkig zonder resultaat.”

,,Het is zonde dat we zo vroeg in de wedstrijd al 2-0 achter komen door een penalty tegen en een foutje. Na de 2-0 kregen we het wat beter onder controle en werden wij beter. Er waren genoeg kansen, maar we beloonden onszelf helaas niet met een goal. Trainer Mario Koswal deelde deze mening. ,,Het spel was goed, maar het is zonde dat je het in het eerste half uur weggeeft en vervolgens achter de feiten aanloopt. De kleine foutjes moeten eruit. Als we dat voor elkaar krijgen, winnen we dit soort wedstrijden.”

Autar verklaart waarom Foreholte het verschil niet kon maken: ,,Oudewater heeft een fysieke ploeg met grote, sterke jongens die elk duel aangaan. Zij moeten het hebben van de standaardsituaties, wat ook blijkt uit de tegengoals. Wij zijn een jonge, voetballende ploeg die de bal graag snel rondspeelt op een fijne grasmat. Dat was vandaag niet helemaal mogelijk op het hobbelige veld.”

Volgende week ontvangt Foreholte op hun eigen sportpark Alphia. Aangezien Foreholte vleugels krijgt van het publiek wat bij thuiswedstrijden in grote getale aanwezig is, aast Foreholte op een driepunter tegen de oranjehemden, die echter wat recht te zetten hebben na twee verliespartijen op rij.

Oudewater – Foreholte 2-0 (2-0).

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen; Van der Velde, Slobbe, Ligtvoet, Roffelsen, Berg, Noordermeer, Autar, Zalewski, Rekvelt, Jansze

Simone Disseldorp
Simone Disseldorp
Je verwacht het misschien niet, maar voetbal kijken is al jaren haar grote hobby. Wellicht heb je haar weleens gespot langs de lijn, want zij bezoekt regelmatig voetbalwedstrijden in én rondom Leiden. Simone staat tijdens haar werk bij LAV vooral vóór de camera. Als ze niet met voetbal bezig is werkt ze als communicatieadviseur bij een ICT-bureau.

Must Read