zondag, mei 19, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Ongekend prettige week voor EMM'21

Ongekend prettige week voor EMM’21

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Vorige week stond EMM’21 met 27 punten in de acute gevarenzone. Na de midweekse zege op ESTO en de 2-0 overwinning op RVC’33 staat de fusieclub plotsklaps op plaats drie. Die stek geeft op dit moment ook nog geen zekerheid over een langer verblijf in de tweede klasse, maar de gezichten bij de roodzwarten staan beduidend minder treurig gestemd dan twee speelronden terug. Het kan verkeren, zei ene Bredero ooit.

Zico Vermeer was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen de Reeuwijkers meer dan vrolijk, zoals dat eerder in de week ook al het geval was tegen de genoemde ploeg uit Bodegraven. ,,We hadden deze positieve resultaten hard nodig en dan is het heerlijk dat dit ook lukt. Tegelijkertijd waren deze overwinningen ook terecht te noemen en zijn we voor het moment weg van de onderste plaatsen. Nee, we zijn er zeker nog niet in deze competitie die we best als krankjorum mogen betitelen. De ene week moet je vrezen en de andere week ziet de wereld er opeens rooskleuriger uit.”

Na de zege op ESTO hadden Vermeer en zijn ploeg al een goed gevoel richting RVC’33. ,,We waren net als afgelopen dinsdag gretig en daar hadden zij de nodige moeite mee. We hebben een wat mindere fase achter de rug, maar kunnen nu weer dat opbrengen hetgeen nodig is voor resultaten. Dit geeft veel vertrouwen richting het slot van de competitie. We kunnen DoCoS volgende week een gevoelige tik toe brengen, maar we weten ook dat een verliespartij EMM’21 weer in vertwijfeling kan brengen.”

Vermeer was niet voor het eerst dit seizoen belangrijk voor zijn team. ,,Ik heb lang niet alles gespeeld. Het was voor mij lange tijd zaak om vooral eerst fit te worden en als ik kansen zou krijgen om die te pakken. Gelukkig ben ik inderdaad fit geworden en de trainer heeft mij de kans gegeven mezelf te bewijzen. Vandaag kon ik belangrijk zijn met een assist op Damian Hoogenboom (hij verving al snel de geblesseerd geraakte Luke Bakker, red.) voor de 1-0 en na een lange bal van achteruit die doorschoot kon ik met een volley de 2-0 maken. Dat is wel een wapen dat ik tamelijk gevaarlijk ben voor het vijandelijke doel.”

Van RVC’33 had de ploeg van Koen van der Vlugt niet bijster veel te vrezen. ,,In het laatste deel van de tweede helft drongen ze nog wel aan, maar heel gevaarlijk werden ze niet. Daarnaast hebben we in Jari van Veen een prima keeper, die het tegen ESTO ook al uitstekend deed. Al met al kregen we nog kansen op de 3-0 met Roy Hoogenboom, Damian Hoogenboom en Joey van der Geest, maar het bleef bij de bereikte score. Bizar dat we nu zomaar op plaats drie staan. Nu doorpakken en ik hoop dat ik mijn rol zo kan blijven vervullen. Het scheelt dat ik in al die tijd ook veel gespeeld heb voor het tweede en de O23. Daardoor ben ik lichamelijk op orde gekomen en daar pluk ik nu de vruchten van.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Huigsloot, Van der Meer, Van der Lem, Koek, Nadal Wesselman, David Vermeer, Van der Geest, Van der Zwet, Zico Vermeer, Bakker.

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt later!)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read