zaterdag, april 20, 2024
HomeRCLInterviews RCLLars Verlaan wil niet spreken van gevoelige overstap

Lars Verlaan wil niet spreken van gevoelige overstap

-

Gedurende de maand juli tot en met eind augustus levert LAV een wekelijkse bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een zogeheten zomereditie waarin er een greep is genomen uit verkaste spelers binnen het regionale voetbal. Deze maand zullen deze interviewtjes ook nog eens terug te vinden zijn op deze website. Wellicht heb je het immers gemist i.v.m. vakantie of lees je deze krant niet. In deel 3 deze week aandacht voor een nieuweling bij tweedeklasser RCL.

Lars Verlaan wil niet spreken van gevoelige overstap

In maart maakten de broers Verlaan, Sven en Lars, bekend dat zij UVS zouden verlaten en komend seizoen gaan uitkomen voor RCL. Het leverde in het Leidse kamp nogal wat commotie op via de sociale kanalen. Lars was daar desgevraagd niet zo blij mee. ,,Zeven jaar heb ik met alle plezier bij UVS gespeeld en mij altijd ingezet voor de club. In het voorbije seizoen verloor ik mijn plezier door de bekende perikelen bij de club op dat moment en ik speelde ook lang niet altijd basis meer, hoewel ik nog steeds veel minuten mocht maken. Plezier staat hoe dan ook voorop bij mij en daardoor is er een keuze gemaakt. Dat stond los van de (eventuele) afloop van de competitie.  Binnen de spelersgroep waren er geen verwijten, maar wel door mensen uit de club werd er niet altijd even warm gereageerd. Dat terwijl ik simpelweg enkel gekozen heb om het voetbal weer leuk te gaan vinden. Ik gun UVS nog altijd het allerbeste, want ik wil me vooral vasthouden aan de ontzettend leuke tijd die ik er wel had. Daarbij komt ook nog eens dat trainer Hein van Heek mij eerder op 18-jarige leeftijd heeft laten debuteren bij Voorschoten’97. Hij polste mij al eerder voor de club uit de Bloemerd, maar nu vond ik het moment geschikt.”

Met RCL gaan de broers, Lars is twee jaar ouder,  de Leidenaren tegenkomen in de tweede klasse en de kok bij een revalidatiecentrum voor ouderen kijkt er al naar uit nu de indeling van de competitie bekend is gemaakt. ,,We gaan spelen tegen nog altijd zes á zeven spelers waar we mee speelden en dat is een leuk vooruitzicht. Wellicht een voordeel ook voor ons omdat we de spelers heel goed kennen, hoewel ik inschat dat beide teams vooral aan elkaar gewaagd zullen zijn. Het wordt sowieso een interessante, maar pittige klasse met meerdere ploegen die uit de eerste klasse zijn weggevallen. HVV en VUC degradeerden immers ook net als UVS.”

De Leiderdorpers denken een betere selectie te hebben staan dan in het voorbije seizoen. ,,Ook Jelmer Vijlbrief komt de gelederen versterken en ik denk dat het er in defensief opzicht heel goed uitziet. De keuze voor de trainer zal groter zijn. Ik moet mijn plek veroveren op een backpositie, maar ik kan ook centraal uit de voeten. Verder is er een goede balans qua leeftijd en hoor ik ook goede verhalen over flankspeler Iliass Assabban, die over is gekomen van Blauw Zwart.”

Verlaan genoot van een vakantie op Madeira en kijkt uit naar de eerste training op 7 augustus. ,,Met mijn vriendin hebben we veel meters gemaakt tijdens het hiken en met de conditie zit het wel goed. Nu loop ik twee keer per week hard en de sportschool bezoek ik ook regelmatig. Ik wil weer gaan vlammen en aan een nieuw hoofdstuk beginnen en vooral wat moois creëren bij RCL. De tas met nieuwe spullen heb ik al en ik voel dat het plezier zal terugkomen.”

Naam: Lars Verlaan

Woonplaats: Oegstgeest

Leeftijd: 31 (14 april 1992)

Voormalige club(s): Docos, Voorschoten’97, UVS

Nieuwe club: RCL

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read