woensdag, mei 1, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL raakt steeds verder achterop, DONK wint met 2-0

RCL raakt steeds verder achterop, DONK wint met 2-0

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL leed de derde nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij DONK ging de formatie van Hein van Heek met 2-0 onderuit. Door dit resultaat nemen de Leiderdorpers nu de nog net aan veilige negende plaats in. De Racing Club had snode plannen om bovenin mee te gaan draaien, maar vooralsnog breken de roodwitten nog amper potten.

Aanvaller Jake van Heusden: ,,Ik kan niet ontkennen dat de resultaten tot nu toe wat tegenvallen. Daar voeg ik echter meteen aan toe dat ik er het volste vertrouwen in heb dat het goed gaat komen. Ik blijf zeggen dat we een kwalitatief sterke groep hebben en dat we ook wel kunnen knokken als het wat minder gaat. De weg is nog lang en het tij gaat op zeker keren. Natuurlijk liever vandaag dan morgen, maar RCL hoort niet op deze plaats te staan.”

DONK is niet de meest favoriete tegenstander van RCL. Vaak wordt het onderspit gedolven en dat was ook nu het geval. Jeroen Borsboom scoorde de 1-0 en de aanvaller is vrijwel altijd trefzeker in deze onderlinge duels. Diep in de tweede helft zorgde Roy de Graaf voor de eindstand. Van Heusden: ,,DONK heeft een aardige ploeg, maar toch vond ik ons voetballend beter. Enkel strandden onze aanvallen te vaak rondom de zestien. Dat moet nog wel beter. Bij een inworp voor ons werd balverlies geleden en daar kwam uiteindelijk de 1-0 uit voort. Ik raakte zelf nog een keer de onderkant van de lat en in die situatie hadden we dus pech. Ik vind sowieso dat het tot nu toe weinig mee zit. Tegen Olympia was dat wel anders en scoorden we er lustig op los. Ook tegen UVS, vorige week, kregen we te weinig. In dat duel hadden we pakweg zeventig procent van de tijd de bal. Na de rust moesten we meer forceren en kregen zij wat meer ruimte. Helaas viel de 2-0 en daarmee was ons verzet wel gebroken.”

Vervolgend: ,,Ik vond ons ook nu niet per se slecht spelen. We kregen genoeg hoekschoppen en vrije trappen op gevaarlijke plekken, maar het wil nog niet heel erg lukken in de eindfase bij ons. Ik geloof er echter heilig in dat het echt wel gaat lopen. We moeten er energie in blijven steken en geloof houden. Natuurlijk raak je niet graag ver achterop, maar VUC en DONK gaan echt ook wel de nodige punten verspelen. De verschillen zijn klein en dus zegt me de ranglijst nog niet al teveel. Foreholte volgende week wordt een nieuwe uitdaging. Dat schijnt een jonge ploeg te zijn. We hebben wat recht te zetten tegen hen want vorig seizoen pakten zij tweemaal de winst.”

DONK- RCL 2-0 (1-0). Borsboom 1-0, De Graaf 2-0.

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, J.van Overloop, R. Brasker, Verlaan, Schouten, Weenink, Kanbier, Van Heusden, P. Brasker, Assabban.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read