woensdag, mei 1, 2024
HomeDerde klasseASCASC heeft dit keer geluk aan de kont hangen

ASC heeft dit keer geluk aan de kont hangen

-

Derde klasse A (zaterdag)- ASC kende met twee riante overwinningen een vliegende start in 3A. Maar in de topper tegen het eveneens ongeslagen Soccer Boys kwam de Good Old zaterdag op sportpark Overveer met de schrik vrij (1-1). ,,Ik ben bijzonder tevreden met dat punt’’, grijnsde trainer Stefan Kraaijvanger.

De 34-jarige Noordwijkerhouter kon zijn ogen nauwelijks geloven in het eerste kwartier. Zijn ploeg werd overhoop gespeeld door een Soccer Boys dat zoveel snelheid in de omschakeling legde dat zijn spelers amechtig naar adem hapten en scheel van ellende keken. Binnen dertig seconden liet Ruben van den Bosch als een tweede Usain Bolt de complete verdediging van ASC zijn hielen zien. Hij stormde op doelman Max van Wijk af en schoot over.

Nog geen minuut later buitte Van den Bosch wederom zijn snelheid uit en bediende hij Ruben Smits op maat. Die zag zijn schot via de onderkant van de lat terug in het veld stuiteren. Binnen het kwartier stonden nogmaals Van den Bosch en Jorren Plugge wederom in riante scoringsposities voor Van Wijk. ,,Het was een wonder, echt een mirakel’’, gaf Kraaijvanger toe, ,,dat wij dat eerste kwartier ongeschonden doorkwamen.’’

ASC had in die fase, en eigenlijk in de hele eerste helft, het geluk aan zijn kont hangen. ,,Ik telde zes bijzonder doelrijpe kansen’’, zag trainer Tim van Aalst van Soccer Boys, ,,waarvan er tenminste drie hadden moeten hangen.’’ Eigenlijk had ASC het pittige en vermakelijke duel in duizelingwekkend tempo moeten verliezen. Maar de thuisclub paste een oude voetbalwet toe. Scoort de dominante ploeg niet, dan doet de tegenstander dat wel. Victor Schipholt bracht ASC in de 34e minuut op 1-0. Zijn derde in drie wedstrijden. Hij draaide fraai weg van zijn directe tegenstander en verraste doelman Kevin de Kort in de korte hoek.

,,In balbezit speelden we na dat eerste kwartier heel volwassen’’, zag Kraaijvanger. ,,Geduldig, kozen onze momenten en leden niet veel balverlies.’’ Hij zag ook dat zijn spelers te weinig de vleugels betrokken. ,,Daar lag de ruimte. Soccer Boys kneep constant naar het centrum en liet de zijkanten open.’’

Na de rust was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Plugge tekende in de 54e minuut voor de verdiende gelijkmaker, 1-1. Daarna golfde het spel heen en weer. Beide ploegen streden vol overgave voor de overwinning. Schipholt raakte de paal in kansrijke positie en Soccer Boys ging door op de ingezette weg door alle kansen royaal om zeep te helpen. ,,Na de 1-1 schakelden wij te snel over op opportunistisch spel’’, vond Kraaijvanger. ,,Wij misten het geduld om de opbouw verzorgd op te zetten.’’ Wel keek hij positief terug op de start van de competitie. ,,Zeven uit drie is prima. En veelbelovend.’’

ASC – Soccer Boys 1-1. 34. Schipholt 1-0, 54. Plugge 1-1.

ASC: Van Wijk, Bertels, Van Zandwijk, Jansen, Van Rooyen, Van Bergen (65. Goebel), Schouten (70. Bakx), Bierhuizen (65. Meijer), Van der Boog, Schipholt, Rousseau (65. Valkcx).

Soccer Boys: De Kok, Overes, Schenk, Blanken, G. Zeelenberg, D. Zeelenberg, van Ruler, Smits, Plugge, Van den Bosch, Emmelot (76. Nieuwlaat).