vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDe clash tussen Koudekerk en Aarlanderveen is dit seizen een garantie voor...

De clash tussen Koudekerk en Aarlanderveen is dit seizen een garantie voor spektakel

-

Derde klasse A (zaterdag)- Gistermiddag stond er weer een topper op het programma in de derde klasse A en wel tussen de gastheren uit Koudekerk en de bezoekers uit Aarlanderveen. De eerste wedstrijd was al een spektakel en eindigde in een terechte overwinning voor de groenzwarten. Het was ook een ontmoeting tussen twee trainers, Jarno Verweij en Sander van Dijk, met een duidelijke visie en daarmee ook een duidelijk strijdplan. Dit was vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Basant Chitan zichtbaar. Aan het eind prijkte er een 4-1 stand op het scorebord die aan duidelijkheid niets te wensen overliet.

Beide partijen zaten er gelijk goed in, bestreden elkaar in een 1:4:3:3 formatie en prikkelden elkaar tot het uiterste. Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd waarbij de neutrale toeschouwer zich niet hoefde te vervelen. Mooie duels waren er te zien met kansen over en weer. Beide doelmannen konden zich laten zien met knappe reddingen. De details zouden gaan beslissen. Aarlanderveen kwam, ietsje tegen de verhouding in, op een 0-1 voorsprong vanuit een vrije trap van Thom Nouwens. Zoals bekend is hij gezegend met een geweldige traptechniek en die kwaliteit etaleerde hij met een indraaiende vrije trap vanaf de zijlijn die door iedereen werd gemist en langs de verbouwereerde doelman Roy Dorrepaal in het doel verdween. Een domper voor VVK, zeker met de nederlaag tegen Nieuwkoop nog in het achterhoofd.

Aarlanderveen pakte vlak erna bijna de 0-2 toen de razendsnelle Killian Bouwhuis zijn directe tegenstander Gino de Herdt (die de geschorste Martijn de Boer goed verving) knap omspeelde en een scherpe voorzet afleverde die ternauwernood geblokt kon worden. Even later vond het jonge talent Sem van Aalst het tijd om iets van zijn kwaliteiten te laten zien. Hij begon aan een dribbel die eindige met een geweldige poeier die van een meter of 25 achter de wanhopig duikende Sven Koelewijn verdween. De prachtige 1-1 was op dat moment meer dan verdiend gezien de verhoudingen op het veld. Tot aan de thee ontstonden er nog een aantal hachelijke momenten voor beide doelen, maar het scorebord hoefde niet meer bediend te worden.

Na de rust schoot Aarlanderveen goed uit de startblokken en in die fase leek de 1-2 in de lucht te hangen. Beide teams bleven elkaar in een hoog tempo bestrijden, wat kan een potje voetbal in de derde klasse dan toch een uiterst prettig tijdverdrijf zijn. De gasten waren dreigend met hun voorwaartsen Bouwhuis, Salem Chemlali en good old Moussa Kallisse,  die op zijn veertigste nog steeds van waarde is. Juist in die fase besloot Koudekerk aanvaller Olaf Bakker met de bal aan de wandel te gaan. Zijn actie eindigde voor de neus van Koelewijn die in eerste instantie nog redding wist te brengen, maar kansloos was in de herkansing: 2-1.

Deze treffer zorgde ervoor dat de wedstrijd nog levendiger werd en er van alles gebeurde in het veld. Van een technisch hoogstandje van doelman Koelewijn, die ver uit zijn doel diverse tegenstanders omspeelde en de bal ook nog bij een medespeler kreeg, tot de rode kaart van verdediger Lars van der Pijl, die de doorgebroken Mitchell Bons onreglementair afstopte en daarvoor de rekening gepresenteerd kreeg. Diezelfde Bons (hard werkend en veel verdedigend werk verrichtend voor zijn team) stuurde niet lang daarna Bakker de diepte in. De laatste behield het overzicht en legde op het juiste moment het balletje breed op de bijgesloten Mike van Velzen die op eenvoudige wijze de 3-1 kon binnen schuiven.

Daarmee was het verzet van de Aarlanderveners gebroken. De in de slotfase ingevallen jongeling Merlijn van der Vos (zestien jaar !) kreeg tot grote vreugde van de Koudekerkse toeschouwers een enorme kans en wist die ook te benutten: 4-1. Bij je debuut
ook gelijk scoren, het was een prachtige afsluiting van een mooie voetbalmiddag.

Verweij gaf na afloop aan dat hij er vooraf niet gerust op was geweest gezien de sterkte van Aarlanderveen. De afwezigheid van wat spelers en het op het laatste moment afvallen van Sander Schmand, die toch te veel last bleek te hebben van zijn heup, zorgde voor wat kopzorgen. Achteraf gezien pakte het allemaal goed uit. Na het terugkijken van de wedstrijdbeelden, VVK beschikt over een eigen camerasysteem, kan ik u verzekeren dat het op basis van de kansenverhouding geen onverdiende overwinning was voor de thuisploeg.

Beide teams kunnen gecomplimenteerd  worden met hun spelopvatting en het geboden spektakel. Als kers op de taart kondigde Koudekerk captain Mike van Velzen er toch nog een jaartje aan vast te plakken. Hij is trots op zijn strijdmakkers en wil graag nog een bijdrage leveren. Dat werd uiteraard met groot gejuich door spelers, staf en supporters gevierd.

Aarlanderveen krijgt volgende week de kans om te laten zien dat het in de absolute top thuis hoort als runner-up Lugdunum op de koffie komt. Koudekerk lijkt een ‘makkie’ te krijgen tegen het uiterst zwakke Van Nispen.

Koudekerk-Aarlanderveen  4-1 (1-1).   Nouwens 0-1, Van Aalst 1-1, Bakker 2-1, Van Velzen 3-1, Van der Vos 4-1.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal; F. Roosenbrand, De Schepper, Van Rijswijk, De Groot, Van Velzen, Van Aalst, Bons, De Herdt, Van Veen, O. Bakker.

Basisopstelling Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Oudijk, S. Van der Pijl, Overbeek, Grimmelius, Bouwhuis, Nouwens, Chemlali, Kalisse.

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Must Read