dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseHaperende competitiestart voor verliezend DoCoS

Haperende competitiestart voor verliezend DoCoS

-

Derde klasse A (zaterdag) – DoCoS degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse en wil het verloren gegane terrein zo snel mogelijk heroveren, maar de kennismaking met de derde klasse is de Morsbewoners bepaald nog niet goed bevallen. Ook na de thuiswedstrijd tegen BSC’68, vorig seizoen nog uitkomend in de vierde klasse, verliet de formatie van Edwin Vurens zonder overwinning het speelveld. Het duel leek op een 2-2 gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase ging de Benthuizense ploeg er toch nog met de winst er vandoor(2-3).

DoCoS-verdediger Kenneth Maaskant analyseerde de verliespartij als volgt:,,BSC’68 was voor rust de dominerende partij, zonder tot echt grote kansen te komen. Wij kwamen via een treffer van Mitchel Klein op voorsprong en met die stand gingen we naar de kleedkamer. Vlak na rust scoorde BSC’68, na persoonlijke fouten van onze kant, twee keer binnen vijf minuten en stonden we plots met 1-2 achter. Dan weet je dat het lastig gaat worden, omdat we momenteel vrij dun in de fitte aanvallers zitten. We kwamen via een doelpunt van Martijn Guijt, na een scherp genomen vrije trap van Mitchel Klein, terug tot 2-2, maar in de slotfase krijgen we toch nog de 2-3 tegen. Heel zuur natuurlijk.”

Vervolgend: ,,Het is momenteel even net niet bij ons. We kampen met wat teveel schorsingen en blessures, waardoor we steeds in wisselende formaties moeten spelen. Daardoor missen we wat automatismen in ons spel. Natuurlijk hoop je op een ander begin in de derde klasse, maar het kwartje valt momenteel even niet onze kant op. We begonnen met een onnodige verliespartij bij RKDES en vorige week gaven we de overwinning tegen Zwammerdam weg. Ik moet zeggen dat ik BSC’68 nog de beste van de drie tegenstanders vond. Je merkt dat ze al een paar jaar samenspelen. Ze wisten goed druk te zetten en daar hadden wij de nodige problemen mee. Het is in deze fase voor ons van belang om een wedstrijd te winnen, want dan kan het soms snel omslaan. Volgende week treffen we Aarlanderveen, een club die net zoals wij ook wat moeizaam aan de competitie is begonnen. We kunnen allebei de winst goed gebruiken, dus ik verwacht dat beide ploegen voor een driepunter zullen gaan’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

DoCoS – BSC’68 2-3 (1-0) 27. Klein 1-0, 49. Korving 1-1, 52. Van Straalen 1-2, 78. Guijt 2-2, 89. De Peinder 2-3.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Maaskant, Amine, X. Douwes, Van Empel, Dingjan, Klein, Groen, Verplancke, T. Douwes.