dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS komt drie keer op voorsprong, maar wint niet van Zwammerdam

DoCoS komt drie keer op voorsprong, maar wint niet van Zwammerdam

-

Derde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag nam DoCoS het op eigen bodem op tegen Zwammerdam. Beide ploegen verloren de openingswedstrijd van het seizoen en hadden dus wat recht te zetten. Tot driemaal toe kwam de equipe van trainer Edwin Vurens op voorsprong, maar wist dit niet vast te houden. Het werd 3-3.

DoCoS opende sterk in de eerste vijftien minuten. De ploeg drukte tegenstander Zwammerdam achteruit en het was wachten op een treffer voor de gastheren. Nadat een aantal aanvallen in de kiem waren gesmoord, was het Chris van Empel die de score opende. Na diverse pogingen op doel stond de goalgetter op de juiste plek om de afgevallen bal fraai binnen te schieten. Hierna hadden de Leidenaren moeten doordrukken maar verzuimden dit.

Zwammerdam kwam langzaamaan beter in het spel en halverwege de eerste helft was daar plotsklaps de gelijkmaker. Vanuit een corner kon de geheel vrijstaande Mark Veerman gemakkelijk binnenkoppen. De thuisploeg probeerde na dit doelpunt het initiatief weer naar zich toe te trekken en creëerde de betere kansen. Damme daarentegen, was in de uitbraak een paar keer gevaarlijk. Op slag van rust kwam DoCoS dan toch weer op voorsprong. Een afgeslagen corner werd keurig door de sterk spelende Jesse Dingjan binnen geschoten. Met een summiere voorsprong voor de ploeg uit Leiden werden de kleedkamers opgezocht.

Na de onderbreking ging het spel gelijk op. De eerste grote kans was voor DoCoS. Een mooi opgezette aanval bracht Tygo Groen een niet te missen kans, zijn inzet rolde echter tergend langzaam over de achterlijn. Het bleef aftasten van beide kanten en de wedstrijd kakte een beetje in. Wel kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Miscommunicatie in de defensie van DoCoS leidde het doelpunt in. Ole Jansze onderschepte de bal en met een keurige lob verschalkte hij doelman Mitchel van Abswoude.

Kort na dit moment was het toch weer DoCoS dat op voorsprong kwam uit een penalty. Van Empel mocht aanleggen en faalde niet. In deze fase hadden de gastheren de boel op slot moet gooien. Dit gebeurde niet, sterker nog het werd onrustig en slordig. Het fysiek sterke Zwammerdam profiteerde hiervan. Na geklungel op het middenveld werd invaller Bryan van den Berg weggestuurd, oog in oog met Van Abswoude rondde hij koelbloedig af. Zo stond het weer gelijk en daar zou geen verandering meer in komen in het restant van de tweede helft. De wedstrijd eindigde dus in een 3-3 gelijkspel, gezien de onderlinge verhoudingen op het veld, een terechte uitslag.

DoCoS captain Michael van Voorthuijzen over het gelijke spel: ,,We begonnen goed en kwamen verdiend op voorsprong. We kunnen het onszelf kwalijk nemen dat we toen niet doorgedrukt hebben. Wellicht had het dan een andere middag geworden. Langzaam maar zeker verloren we de controle over de wedstrijd, we zochten teveel de duels op, totaal onnodig. Zwammerdam is fysiek sterk en ze hebben voldoende lengte in de ploeg. We hadden juist uit die duels moeten blijven. Drie keer op voorsprong komen en evenzoveel keer weggeven. Ik ben echt niet te spreken over onze wedstrijd.”

Zwammerdam verdediger Reijer Jaap Peters met zijn blik op de wedstrijd: ,,We misten vandaag een aantal spelers en onze derde keeper stond op doel. Dat was het eerste kwartier wel te zien, het was zwaar en we konden moeilijk onder de druk uitkomen. Toch begonnen we het spel steeds iets beter te lezen. Ondanks de achterstand bij rust hielden we als groep wel het vertrouwen. Gelijkspelen tegen deze tegenstander is voor ons geen slecht resultaat. Zeker als je bedenkt dat wij vorig seizoen nog vierde klasse speelden en DoCoS in de tweede klasse. Op voorhand had ik er voor getekend. We mogen zeker niet ontevreden zijn.”

Volgende week speelt DoCoS, waar Lars de Ridder na ongeveer vier jaar (!) blessureleed zijn rentree maakte, wederom een thuiswedstrijd. BSC’68 uit Benthuizen komt dan op bezoek, een ploeg overigens die de maximale score heeft behaald uit twee wedstrijden. De Leidse mouwen mogen worden opgestroopt. Zwammerdam ontvangt het nog puntloze Aarlanderveen.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Amine, X.Douwes, Dingjan, Klein, Groen, Guijt, Van Schie, Van Empel, T.Douwes.

Basisopstelling Zwammerdam: Van Riessen, Vink, Veerman, Peters, Kremer, Jansze, J.van Vliet, De Groot, Bons, Van Asselt, M.van Vliet.