dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS verder in de problemen na nipte nederlaag

DoCoS verder in de problemen na nipte nederlaag

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het was een belangrijke middag aan de Haagse Schouwweg: DoCoS ontving concurrent RVC ’33. Een overwinning was voor beide partijen zeer welkom, maar de bezoekers trokken aan het langste eind. Een prachtig doelpunt met het hoofd van Chris van Empel was helaas voor de Leidenaren niet voldoende: 1-2.

Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op zeven punten. Om weer een beetje omhoog te kunnen kijken, moest er dus wel gewonnen worden. Al snel werd duidelijk dat de ploegen wel wilden, maar dat de regen niet bijdroeg aan de kwaliteit van het voetbal. De vele neerslag zorgde eveneens voor een spekglad veld.

Toch viel er al snel een aantal kansen te noteren. De grootste waren voor de uitploeg, maar doelman Mitchel van Abswoude hield zich keurig staande. RVC ’33 werd ondertussen wel sterker en sterker. DoCoS kreeg daarentegen de bal moeilijk weg en kwam daardoor niet goed onder de druk vandaan. Na een klein halfuur opende Rens Mathot de score. De Reeuwijkse aanvaller punterde de bal langs de uitgekomen goalie.

Kort daarna leek het zelfs even 0-2 te worden, ware het niet dat Van Abswoude wederom alert was. DoCoS ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg meer rust aan de bal, wat leidde tot meer uitgespeelde kansen. De grootste was voor Martijn Guijt, maar hij zag zijn poging op de lat uiteen spatten. Ook de vrije trap van Kenneth Maaskant passeerde de doellijn niet.

Een klein kwartier na rust leek RVC ’33 op 0-2 te komen. De Reeuwijkse aanvaller probeerde de uitgekomen Van Abswoude te omspelen. De Leidse doelman voorkwam dit met de hand, maar helaas voor DoCoS gebeurde dit buiten het strafschopgebied. De leidsman toonde gedecideerd de rode kaart. Een paar minuten later werd het alsnog 0-2 via Niels van der Meer.

Het spelbeeld veranderde echter niet, ondanks de rode prent. De wedstrijd ging nog altijd redelijk gelijk op. Ondertussen werd het veld wel slechter en slechter, met veel uitglijders tot gevolg. Goed voetballen werd steeds lastiger, waardoor er meer door de lucht gespeeld werd. Het was DoCoS dat hier kort voor tijd van profiteerde. Een vrije trap van Jesse Dingjan werd van ver met het hoofd verlengd door Van Empel. De spits kopte hard over de doelman heen in de kruising.

Het bleef echter wel bij deze goal. Van een krachtig slotoffensief was geen sprake. DoCoS probeerde nog wat, maar grote kansen kwamen er niet meer. Mede door deze nederlaag gaat DoCoS de winterstop in met zeven punten uit elf wedstrijden. Op 20 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen TAVV. Met alleen Zevenhoven nog onder zich zullen de Leidenaren zo snel mogelijk de weg omhoog in willen slaan.

DoCoS – RVC ’33 1-2 (0-1) 27. Mathot 0-1, 67. Van der Meer 0-2, 82. Van Empel 1-2.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maat, Maaskant (76. Van Koppenhagen), Van Wieringen (59. Neuteboom), Filippo (46. Kaptein), Van Schie (72. Remmelzwaal), Dingjan, Guijt, Van Empel, De Ridder.