dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKansloze nederlaag DoCoS tegen Soccer Boys

Kansloze nederlaag DoCoS tegen Soccer Boys

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de eerste overwinning van het seizoen vorige week bij Zevenhoven was het de vraag of DoCoS genoeg zelfvertrouwen zou hebben om te stunten tegen Soccer Boys. De ploeg uit Bleiswijk beleeft een goed seizoen en stond voor deze wedstrijd op een gedeelde eerste plaats. De verwachting was dan ook dat de Leidse ploeg volop de strijd aan zou gaan, maar niets bleek minder waar. Na een slappe eerste helft keek de thuisploeg al tegen een 0-3 achterstand aan tegen een goed spelend Soccer Boys. Na rust was er veel meer strijdlust te zien van de ploeg uit de Mors en leek het zich terug te vechten. DoCos kwam op 1-3 met een kans op 2-3 maar na de 1-4 was het over en uit. Soccer Boys ging met een meer dan verdiende 1-5 overwinning weer naar de thuisbasis.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras, omdat het hoofdveld niet bespeelbaar was. Vanaf het eerste moment waren de bezoekers veel beter. De gedeelde koploper kon de bal lekker laten gaan zonder dat DoCoS daar veel aan deed. Het leverde gelijk al een aantal grote kansen op en het was dat Soccer Boys slordig omging met de kansen waardoor het geruime tijd 0-0 bleef. De thuisploeg stelde daar niet veel tegenover.

Na een klein half uur spelen was er eindelijk een klein kansje maar Christiaan van Empel benutte deze niet. Het was eigenlijk een wonder dat Soccer Boys in dat eerste half uur niet op een voorsprong kwam. Even leek het erop dat DoCoS beter in de wedstrijd kwam, maar precies op dat moment schoot Tim Overes de bezoekers via een lage schuiver op 0-1. DoCoS had niet veel tijd om te herstellen van deze achterstand want twee minuten later was het weer raak. Nu liet Jorren Plugge keeper Mitchel van Abswoude kansloos. De thuisploeg kreeg nog een kans maar Van Empel kopte net over. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak toen Ruben van den Bosch met een laag schot in de verre hoek zijn ploeg op de 0-3 ruststand schoot.

Na rust stond er een ander DoCos in het veld. Met Martijn Guijt en Johan van Schie voor Enno van Wieringen en Danny Disseveld was er veel meer strijd en overtuiging. De eerste kansen waren nog wel voor Soccer Boys, maar de wit rode formatie kwam steeds beter in de wedstrijd. Na een kwartier kopte Tygo Groen zijn ploeg op 1-3. Hier leek een overtreding op de keeper van Soccer Boys aan vooraf te gaan, maar de scheidsrechter wees naar het midden en was er weer hoop op een goed resultaat voor de mannen van Edwin Vurens. De thuisploeg drong daarna verder aan, had kans op de 2-3 maar in een tegenaanval schoot Mats van Ruler de 1-4 op het scorebord. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Dat het tien minuten voor tijd ook nog 1-5 werd door Dion Zeelenberg maakte de nederlaag voor DoCoS nog iets pijnlijker.

Doelpuntenmaker Groen: ,,De eerste helft speelden we met weinig inzet en maakten we veel persoonlijke fouten. In de tweede helft lieten we een ander DoCoS zien en was er wel strijd. We kwamen nog op 1-3 en hadden zelfs kans op de 2-3, maar na de 1-4 was het klaar. De komende weken hebben we de inzet van de tweede helft nodig en moeten we punten gaan pakken.”

Volgende week staat de klassieke derby tegen Lugdunum op het programma en dan moet DoCoS het maar laten zien. De kikkers hebben de punten evenwel ook broodnodig.

DoCoS-Soccer Boys 1-5 (0-3).   Overes 0-1, Plugge 0-2, Van den Bosch 0-3, Groen 1-3, Van Ruler 1-4, Zeelenberg 1-5.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Amine, Disseveld, Dingjan, De Ridder, Klein, Groen, Van Wieringen, van Empel.