HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk onder barre omstandigheden naar winst

Koudekerk onder barre omstandigheden naar winst

-

Koudekerk heeft, ondanks de twijfelachtige omstandigheden, een zakelijke en tevens verdiende zege geboekt op hekkensluiter Zevenhoven. Erbarmelijk slecht weer, een veld waar plassen op liggen en geen lichtvoorziening. En toch wordt er gespeeld op een drassig hoofdveld.

Koudekerk opent wat onzeker en heeft moeite met het opportunistische spel van de gastheren. Na een paar uitvallen van Zevenhoven neemt Koudekerk de controle over in de wedstrijd. Na drie schoten rondom de zestien, een goede kans van Mitchell Bons en een gevaarlijke voorzet vanaf links is het eindelijk raak. Ruben van den Berg is het eindstation van een fraaie aanval over rechts en daarmee gaat Koudekerk met een minimale voorsprong de rust in.

Na de pauze, met een veld dat amper bespeelbaar is, is het vooral een duel dat niets te maken heeft met voetbal. Sterker, in het laatste kwartier is de bal lastig waarneembaar doordat het steeds donkerder wordt. Dat is ook niet vreemd wanneer de tweede helft pas na 16.00 uur van start gaat..

Dan het voetbal. Na de rust raakt Zevenhoven eenmaal de paal en is de ploeg verder alleen gevaarlijk met een paar corners. Koudekerk komt niet verder dan twee kansen vanaf de flanken en een schot dat net over het doel van Zevenhoven gaat.

Uiteindelijk bepaalt Youri Looyenstein na een knappe actie de eindstand op 0-2, terwijl Koudekerk in de slotfase nog een strafschop wordt ontnomen wanneer Kevin Vonk wordt neergelegd in de zestien. Of de schemer de oorzaak is dat de bal niet op de stip is gelegd zullen we nooit weten. Al met al een verdiende zege richting het duel van volgende week met koploper Soccer Boys.

Bron: VV Koudekerk (er was eerder een verslag geplaatst vanuit het oogpunt van mediapartner 0172Sport)

Note redactie: bij hoge uitzondering plaatst LAV verslagen vanuit de club tenzij overeengekomen, in dit geval meent onze redactie dat bovenstaande recht heeft op plaatsing.