woensdag, juni 19, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumKrakerrrr  van de Week: Aarlanderveen- Lugdunum

Krakerrrr  van de Week: Aarlanderveen- Lugdunum

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de derby tussen Aarlanderveen en Lugdunum in de derde klasse A zaterdag. In deze klasse is het dit seizoen bovenin ongemeen spannend, want het verschil tussen de koploper (Nieuwkoop) en nr. 8 (FC Oegstgeest) bedraagt na 14 speelronden slechts vier punten. Al deze clubs maken dus nog kans om aan het eind van dit seizoen de kampioensschaal omhoog te houden. Twee van deze kanshebbers, Aarlanderveen en Lugdunum, treffen elkaar komende zaterdag op het complex van de Trots van de Polder. LeidenAmateurVoetbal blikte met spelers Ramon Aronius (Aarlanderveen) en Noël Beij (Lugdunum) alvast vooruit naar deze ontmoeting.

Ramon Aronius, bezig aan zijn tweede seizoen bij Aarlanderveen, bracht zijn voetbaljeugd door bij Alphense Boys en speelde vervolgens één seizoen bij Alphense Boys in de hoofdklasse zondag. Daarna vertrok de verdediger naar eersteklasser Voorschoten ’97, waar hij twee seizoenen de geel-groene kleuren verdedigde. Bij Aarlanderveen werd de Alphenaar herenigd met trainer Sander van Dijk, die Aronius eerder bij de jeugd van Alphense Boys onder zijn hoede had. De groenhemden leden afgelopen zaterdag haar eerste nederlaag van het kalenderjaar, in een boeiend treffen werd bij gemeentegenoot Koudekerk verloren. Aronius: ,,De 4-1 nederlaag bij Koudekerk beschouw ik als een incident. De ploegen waren elkaar gewaagd en we verzuimden zelf om na rust op voorsprong te komen. Nadat zij de 2-1 scoorden gingen we, met 10 man, op zoek naar de gelijkmaker en dat het in de laatste paar minuten nog 4-1 wordt, ach, daar til ik niet zo zwaar aan.”

Vervolgend: ,,De bovenste acht clubs in onze klasse staan nu nog dicht bij elkaar, maar ik denk dat de strijd om het kampioenschap uiteindelijk zal gaan tussen Nieuwkoop, Lugdunum en Aarlanderveen. Het wordt tegen Lugdunum dus een belangrijke pot tegen een opponent, die net als onze ploeg ook wil voetballen. Ik verwacht dat het zaterdag, net als in de heenwedstrijd, een open wedstrijd gaat worden. Helaas spelen we op een grasmat die niet al te best is. Maar goed, het is niet anders, daar hebben beide ploegen last van. Ik ben blij dat we volgend seizoen waarschijnlijk over een mooi kunstgrasveld kunnen beschikken, de club is druk bezig om dat in orde te maken’’, aldus de 23-jarige HBO-student Logistics Management.”

Noël Beij kwam twee seizoenen geleden over van buurman UVS en is inmiddels een vertrouwd gezicht in de formatie van Marco Harleman en Nino Poulina. Samen met oud-international Tim de Cler vormt  de 20-jarige MBO-student het centrale verdedigingsduo van de kikkers. Beij beschouwt het samenspelen met De Cler als een cadeautje: ,,Voor een jonge verdediger als ik, is het natuurlijk prachtig om samen met Tim te mogen voetballen. Ik leer daar heel veel van. Als je ziet hoe hij zijn duels wint en altijd op de goede positie staat, dan kan ik daar erg van genieten. De terugkeer van Tim heeft ervoor gezorgd dat we dit seizoen een hechte defensie hebben en achterin moeilijk te passeren zijn. De doelpunten die we dit jaar tegen kregen, waren vooral tegentreffers uit standaardsituaties.”

Na een adempauze; ,,Ja, het klopt dat we dit seizoen veel moeite hebben met het scoren van doelpunten. De laatste gespeelde wedstrijd (thuis geen staartploeg SCW, SN) was kenmerkend voor een hoop wedstrijden van ons dit jaar. We kregen opnieuw veel kansen, maar na 90 minuten staat er een 1-1 op het scorebord. Als we erin slagen om onze kansen in de tweede helft van het seizoen wel in doelpunten weten om te zetten, dan denk ik dat we een goede kans maken op promotie. Net zoals komende tegenstander Aarlanderveen trouwens, die ik, met sterke spelers als Thom Nouwens en Kilian Bouwhuis in de ploeg, als één van de beste ploegen van onze klasse beschouw. Komende zaterdag zijn Koos de Haas en Brian Thong er gelukkig weer bij. De Haas scoorde vorig jaar aan de lopende band en als hij weer verder fit wordt, dan gaat hij in de tweede helft van het seizoen weer zijn goaltjes meepikken, daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat het tegen Aarlanderveen een lastig potje gaat worden. Twee teams die vol voor de winst willen gaan, met hopelijk een goed einde voor ons’’, besluit Beij.

 

Foto’s van Jan van der Lubbe uit eerste duel in de Kikkerpolder met uiteraard Noël Beij en als bovenste foto met de weer terugkerende Brian Thong. Tevens foto’s (SVA) van Ramon Aronius tegen Stompwijk’92.

Voor de liefhebber hierbij nog ons verslag van de heenwedstrijd:

https://leidenamateurvoetbal.nl/2022/zaterdag/3deklasse/terechte-puntendeling-bij-lugdunum-tegen-sv-aarlanderveen/

Must Read