vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTerechte puntendeling bij Lugdunum tegen SV Aarlanderveen

Terechte puntendeling bij Lugdunum tegen SV Aarlanderveen

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op sportpark Kikkerpolder stonden twee ploegen tegenover elkaar die beiden hun openingswedstrijd wisten te winnen. Onder een heerlijk najaarszonnetje, de kermis op gehoorafstand, met de geur van verse hamburgers en suikerspinnen en onder de klanken van het Nederlandstalige lied wonnen beide teams een helft met 2-0. De eerste helft werd positief afgesloten door de thuisploeg, een gouden hand van wisselen van Sander van Dijk bracht de stand uiteindelijk in evenwicht. Beide trainers waren het er na afloop over eens dat deze remise terecht was, al waren er uiteraard wel wat kanttekeningen.

Het eerste kwartier was voor de bezoekers, met al in de eerste minuut een speldenprikje van spits Killian Bouwhuis. Zijn kopbal ging voorlangs. Het balbezit was voor de gasten en het spel speelde zich in die periode voornamelijk af op de helft van de Leidse ploeg. Een voorzet vanaf de linkerkant was niet aan Bouwhuis besteed. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg kwam op naam van Koos de Haas en resulteerde in een hoekschop. Het gevaar van heel veel balbezit, veelvuldig spelend op de helft van de tegenstander en verdedigend op de middenlijn is de enorme ruimte in de rug van de laatste linie.

Tegen een ploeg met snelle voorwaartsen, Jayden Bergwijn, Gary Person en De Haas en met spelers die elkaar ook nog eens kunnen wegsteken vergt dit veel concentratie, slimheid en op sommige momenten meedogenloosheid. Trainer Van Dijk mistte na afloop vooral dat laatste want binnen een minuut stond het ineens 2-0. Bergwijn met de steekpass, Renaldo van den Berg met de koele afronding en niet veel later werd De Haas weggestuurd en lag de bal wederom achter de verbouwereerde Sven Koelewijn.

Lugdunum was er in het eerste kwartier nauwelijks aan te pas gekomen, speelde slordig, ongepolijst en er stond veel spanning op maar het scorebord gaf na 20 minuten wel een 2-0 stand aan. Niet veel later had captain Bram Egberts, de geblesseerde Thom Nouwens was de grote afwezige bij de trots van de polder, de aansluitingstreffer op zijn schoen maar zijn rollertje was een makkelijke prooi voor Jeffrey Loozen. Het spel werd ook wat grimmiger, Aarlanderveen liet zich net als vorige week ook verbaal gelden en dit resulteerde in een aantal (onnodige) gele prenten.

Het spelbeeld veranderde niet, de bezoekers met het balbezit en de Leidenaren loerend op de omschakeling. Na een redding van Loozen op een 18 meter vrije trap van Mike Hamilton had de wedstrijd in blessuretijd reeds beslist kunnen zijn, wederom Van den Berg ging alleen op Koelewijn af maar het verschil bleef twee.

Met twee ongewijzigde ploegen gingen de gasten op zoek naar de aansluitingstreffer. Nauwelijks een minuut onderweg ging Bouwhuis liggen in de beruchte 16 maar dit werd niet gehonoreerd door de man in het blauw. Een hachelijk moment hierna, een schot van voetbalnomade Rick Arnoldus werd door Koelewijn met een hand gepareerd en de bal stuiterde vervolgens twee keer op de lat en weer terug het veld in.

Een dubbele wissel bij de Aarlanderveners, Moussa Kalisse en Alessio van der Straaten kwamen in het veld en niet veel later was het, na goed doorzetten van die laatste, Bouwhuis die met het hoofd de spanning terugbracht. Trainers Marco Harleman en Nino Poulina brachten Tim de Cler in de ploeg, zijn rust en ervaring moest de ploeg door het laatste half uur heen loodsen. Een kwartier voor tijd viel de bal plots voor de voeten van Kalisse, de oud prof twijfelde niet en vanaf een meter of tien liet hij Loozen kansloos.

Een op dat moment terechte tussenstand, en met nog 15 minuten te gaan kon het alle kanten op. Gingen de withemden erop en erover, of waren beide ploegen tevreden met een punt? Feit was wel dat de druk van de gasten vanaf dat moment minder werd, de wedstrijd ook weer wat meer in evenwicht was en grote kansen niet meer werden gecreëerd. Er werd nog wel gestreden, getuige het opstootje waarbij beide aanstichters nog in het boekje werden genoteerd maar met het gelijke spel kregen de ploegen wat hen toekwam. Beide teams een punt, met voor beide trainers genoeg aanknopingspunten en leermomenten.

Lugdunum – SV Aarlanderveen 2-2 (2-0) 20. Van den Berg 1-0, 21. De Haas 2-0, 52. Bouwhuis 2-1, 78. Kalisse 2-2.

Opstelling Lugdunum : Loozen, Muanda, Hiwat, Beij, Thong, De Haas, Van den Berg, Person (Drame), Bergwijn, Arnoldus, Brandt (De Cler).

Opstelling Aarlanderveen : Koelewijn, Aronius, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Overbeek, Grimmelius (Rossel), Bouwhuis, Sonowo (A. van der Straaten), Chemlali (Kalisse), Hamilton (P. van der Straaten).

Foto’s: Jan van der Lubbe

Note redactie: later volgen nog interviews en een uitgebreide fotoreportage.

 

Must Read