zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLate tegentreffer voor FC Oegstgeest: ,,En dat is niet voor het eerst...

Late tegentreffer voor FC Oegstgeest: ,,En dat is niet voor het eerst dit seizoen”

-

Geruime tijd leek het erop dat FC Oegstgeest zaterdagmiddag tegen SCW de eerste overwinning sinds begin maart zou pakken. Tot aan de laatste minuut van de wedstrijd stonden de Oegstgeesters met 0-1 voor in Rijsenhout, maar vlak voor het laatste fluitsignaal werd toch een gelijkmaker geïncasseerd. ,,En dat is zonde”, concludeert Timo Lichtenbeld.

,,We wisten dat dit een wedstrijd was die we moesten winnen”, blikt Lichtenbeld terug op het duel tegen SCW. ,,Wij kijken eigenlijk alleen maar naar de plekken onder ons, want als we blijven staan op onze huidige positie, wat ook moet lukken, dan zijn we veilig. We hebben in de laatste weken, vanaf Sporting Leiden, te veel punten laten liggen.”

,,We hebben de laatste tijd veel wedstrijden verloren, dus we moesten deze gewoon winnen om langzaam richting veiligheid te gaan. Dat is niet gelukt.” FC Oegstgeest speelde namelijk met 1-1 gelijk in een wedstrijd waarin het zelf ook niet bijzonder goed voetbalde, maar wel lang op voorsprong stond. ,,Het is niet de eerste keer dat we laat een belangrijk doelpunt tegenkrijgen. Als je het bekijkt over de afgelopen twee weken hadden we vier punten meer moeten hebben, maar helaas is dat niet de realiteit.”

Lichtenbeld blikt terug op een onrustig seizoen van FC Oegstgeest. ,,Ik denk dat we als ploeg zijnde wel een beetje snakken naar het einde van het seizoen. Dat betekent echter niet dat we onze huid niet zo duur mogelijk willen verkopen. En handhaving is gewoon nog mogelijk, kijk maar naar vorige week.” FC Oegstgeest speelde toen met 1-1 gelijk tegen Nieuwkoop. ,,En ik denk dat dat het beste team is uit deze competitie.”

Afsluitend: ,,Door geconcentreerd te voetballen en vooral met elkaar kunnen we een heel eind komen”, besluit Lichtenbeld vastberaden. ,,Er is nog van alles mogelijk, maar we zijn als team gewoon iets te wisselvallig. En in weekenden als vandaag wordt dat pijnlijk duidelijk, want er is eigenlijk niets aan de hand. We hadden het beste van het spel en kwamen tot kansen, maar toch lukte het niet om de overwinning over de streep te trekken.”

Als nummer acht van de ranglijst heeft FC Oegstgeest nog een puntje voorsprong op VVSB en zes op nummer tien Sporting Leiden. Die ploegen treffen elkaar in het slotweekend van april. De ploeg van tussenpaus Eelco Fielemon neemt het in die speelronde op tegen lijstaanvoerder FC Aarlanderveen.

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read