woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagDerde klasseOpluchting bij DoCoS na zege bij hekkensluiter Zevenhoven

Opluchting bij DoCoS na zege bij hekkensluiter Zevenhoven

-

Derde klasse A (zaterdag) – DoCoS heeft deze voetbaljaargang lang moeten wachten op de eerste zege van het seizoen, maar op een regenachtige middag in november was het eindelijk zover. De overwinning bij het nog puntloze Zevenhoven ging overigens niet zonder slag of stoot gepaard. Het leek er lange tijd op dat de wedstrijd in een gelijkspel ging eindigen, maar een fraaie treffer van invaller Mark Kaptein zorgde uiteindelijk voor lachende gezichten bij de Morsploeg (1-2).

Ondanks de slechte weersomstandigheden van afgelopen week was het natuurgrasveld van Zevenhoven prima bespeelbaar. DoCoS kwam na een kwartier spelen op voorsprong, nadat Lars de Ridder een goede crossbal van Iljas Amine op de juiste waarde schatte (0-1). De teams gingen met de minieme voorsprong voor de Leidenaren aan de thee. Halverwege de tweede helft scoorden de bezoekers de zwaar betwistte gelijkmaker, DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude zou zijn gehinderd, maar hierna rechtten de Leidenaren de rug. Enkele minuten voor tijd kogelde Kaptein de bal in de kruising en bezorgde zo zijn ploeg de eerste driepunter van het seizoen (1-2).

DoCoS-verdediger Iljas Amine zag het na afloop als volgt: ,,Het was in mijn ogen een verdiende, maar ook wat gelukkige overwinning. Na vijf minuten spelen kopte Zevenhoven al op de lat en niet veel later haalde Mitchel Klein de bal van onze doellijn. Ook vlak voor én vlak na rust kreeg Zevenhoven een aantal goede scoringskansen, maar zij verzuimden om van deze mogelijkheden gebruik te maken. Ondanks deze kansen vond ik ons voetballend gezien wel de betere ploeg. Na het inbrengen van Mark Kaptein en Martijn Guijt kregen we meer grip op de wedstrijd en voelden we dat er meer in zat dan een gelijkspel. De opluchting was na afloop groot, want ook in de districtsbeker hadden we nog geen wedstrijd gewonnen. Deze overwinning hadden we heel hard nodig, want we willen zo snel mogelijk weg bij de onderste plaatsen. Hopelijk is deze zege het begin van een goede serie’’, aldus Amine tot besluit.

Zevenhoven – DoCoS 1-2 (0-1) 15. De Ridder 0-1, 64. Vianen 1-1, 87. Kaptein 1-2.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Amine, Disseveld, Klein, Groen, Van Wieringen, Mink, Van Empel, De Ridder.

Zie hier nog een verslag van onze collega’s en mediapartner 0172 Sport:

Zevenhoven in de hoek waar de klappen vallen

Net als eerder tegen RVC ’33 en RKDES kreeg Zevenhoven nu ook weer de deksel op de neus in de slotfase van de wedstrijd. De ploeg van trainer Danny ter Hoeve kwam in de 2e helft knap terug van een 0-1 achterstand, leek zelfs over DoCoS heen te gaan maar moest vlak voor tijd toch weer de punten laten aan de tegenstander.

Natuurkijk doet het de promovendus geen goed dat de teller nog steeds op nul staat. Het zelfvertrouwen vertoont over het algemeen, hoe langer zo’n situatie aanhoud, langzaam maar zeker scheurtjes. Toch blijft Zevenhoven wekelijks knokken, gaat het elke wedstrijd nog steeds met vertrouwen tegemoet en strijdt het als collectief voor een positief resultaat. Achterin staan de geelhemden goed, de ploeg geeft weinig weg maar creëert daarentegen veel te weinig. Spits Nick Mooren staat op een eiland gepositioneerd, van hem kan niet worden verwacht dat elke afgeslagen bal voorin wordt vastgehouden. Uiteraard is dit probleem bij ter Hoeve inmiddels ook bekend. ‘Aanvallend ben ik inderdaad niet tevreden, we brengen te weinig gevaar en daar moeten we iets mee. Ik zie ook echt wel dat Nick er voorin alleen voor staat, daar moeten we iets gaan veranderen.’ Een optie om Falco de Lange naast Mooren te positioneren en aanvallende middenvelder Maurits Splinter daar kort achter te zetten wordt dan ook door ter Hoeve als serieuze optie genoemd.

Zevenhoven speelde een degelijke 1e helft, de ploeg gaf zoals gezegd weinig weg en kon weinig doen aan het verassende dwarrelende afstandsschot van linksbuiten Lars de Ridder. Keeper Sven Bakker gleed hierbij weg en liet vervolgens de bal ongelukkig door de handen glippen. Daarvoor had de thuisploeg al lang op voorsprong kunnen staan. Een kopbal van Sjoerd Zuijdervliet werd van de lijn gehaald, 10 minuten herhaalde deze situatie zich toen er wederom een bal van de lijn werd gehaald. Na zo’n 35 minuten spelen had Berry Peters zijn eerste van het seizoen op de schoen maar faalde alleen voor keeper Mitchel van Abswoude.

In de tweede helft bleef Zevenhoven zoeken naar de gelijkmaker, DoCoS wankelde wel maar achterin hield men zich lang staande. Een goed genomen corner van Maurits Splinter moest er na een half spelen aan te pas komen om op gelijke hoogte te komen. Jop Vianen zette eerst slim keeper van Abswoude opzij om vervolgens slim de 1-1 binnen te koppen. De sluitpost van DoCoS was daarna terecht boos op de man in het zwart maar kreeg niet veel voor elkaar met zijn hevige protesten. De goal werd goedgekeurd en de doelman kreeg nog een gele kaart toe. DoCoS leek na de gelijkmaker rijp voor de sloop maar Gareth Rowlands weigerde de trekker over te halen toen hij kort na de 1-1 een grote kans om zeep hielp.

‘Tja, als je ze zelf niet maakt zal je zien dat ie aan de andere kant wel valt hé. En op één of andere manier scoren ze tegen ons altijd wereldgoals!’ Sjoerd Zuijdervliet sloeg met deze uitspraak de spijker vol op de kop want na een aantal gemiste kansen van de thuisploeg was het laatste woord dus aan de bezoekers. Mark Kaptein was bijna op de achterlijn beland met de bal toen hij besloot vanuit een onmogelijke hoek toch maar een schot te lossen. Kaptein zal er geen spijt van hebben gehad want zijn schot belandde op prachtige wijze snoeihard via de onderkant lat en via de paal in het Zevenhoven-doel.

‘Ja wederom een ongelukkige en onnodige nederlaag’ volgens een teleurgestelde ter Hoeve. We hebben het geluk gewoon niet aan onze zijde. Toch gaat het een keer onze kant op vallen. Belangrijkste voor nu is dat we elkaar niet laten vallen en vertrouwen in elkaar blijven houden.’

Een lastige taak voor de oefenmeester die vorig jaar zijn ploeg aan het kampioenschap hielp maar nu de keerzijde van de medaille meemaakt. Volgende week mogen zijn mannen het weer gaan proberen en niet tegen de eerste de beste. Dan wacht een uitwedstrijd bij het sterke Aarlanderveen.