zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRuben de Bruin scoort twee keer en helpt Zwammerdam aan eerste zege...

Ruben de Bruin scoort twee keer en helpt Zwammerdam aan eerste zege (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag speelde Zwammerdam op eigen bodem tegen Zevenhoven. De equipe van trainer Erwin van der Zee wachtte nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Tot tweemaal toe was het bijna zover, maar ging het mis in de slotfase. Zover kwam het ditmaal niet. Zevenhoven werd gedecideerd aan de kant geschoven. Het werd 4-1, mede dankzij twee doelpunten van Ruben de Bruin.

De tweevoudig doelpuntenmaker over het verloop van de wedstrijd: ,,Aanvankelijk hadden we moeite met onze opponent. Ze stonden heel compact en we konden daar niet onderuit voetballen. Zevenhoven toonde meer werklust dan dat wij dat deden. Ze zaten overal kort op en liepen zich een slag in de rondte. We bleven van ons af te bijten en weigerden in hun fysieke spel mee te gaan. Wel kwamen zij op voorsprong. Als ik eerlijk moet zijn, was dat uit hun enige echt goed aanval in de eerste helft. Maar goed, we keken wel tegen een 0-1 achterstand aan bij rust.”

De middenvelder vervolgt: ,,Onze trainer was in de rust best wel pissig. Beleving, plezier en een flinke schep erboven op, dat is wat hij bij ons wilde zien. Dat lukte aardig, want een paar minuten na rust scoorde ik na een mooie lange bal van Reijer Peters. Daardoor kwamen we lekkerder in de wedstrijd te zitten en zag het er allemaal anders uit. Het voetbal werd beter en het was goed zichtbaar dat Zevenhoven zich hier geen raad mee wist. Na een goed kwartier kwamen we op voorsprong door een geweldig doelpunt van Martijn Vink. Uit een afgeslagen corner joeg hij de bal van een meter of twintig stijf in de kruising. Daarmee leek het verzet van de bezoekers definitief gebroken. Onze tegenstander kon zich niet meer ingraven en op safe spelen. Ze moesten wel komen, waardoor er voor ons meer ruimte ontstond. Na een goede assist van Mark Veerman scoorde ik wederom en was het een kwestie van de wedstrijd rustig uitspelen. Een paar minuutjes voor tijd bepaalde Justin Bons, notabene met zijn verkeerde been, de eindstand op 4-1.”

De Dammenaar tot besluit: ,,Samengevat was de eerste helft van onze kant niet goed en daar moeten we als team onze lering uit trekken. De tweede helft hebben we orde op zaken gesteld en de wedstrijd naar ons toe getrokken en daarna gedecideerd uitgespeeld. Een prima, maar ook terechte overwinning.”

Volgende week gaat Zwammerdam op bezoek bij Soccer Boys uit Bleiswijk, de nummer twee van de ranglijst.

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, M.van Vliet, Veerman, Peters, Kremer, De Bruin, J.van Vliet, Woudenberg, Bons.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters