vrijdag, september 29, 2023
HomeZaterdagDerde klasseSoufiane Boukhidous: ,,Verlies tegen Van Nispen absoluut dieptepunt”

Soufiane Boukhidous: ,,Verlies tegen Van Nispen absoluut dieptepunt”

-

Vrijwel wekelijks levert LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met onder meer een interview met een speler van een regionale club. Dit keer stond Sporting Leiden in de spotlights met spits Soufiane Boukhidous. Voor wie het nog niet kon lezen of interesse heeft hierbij het vraaggesprek.

Tot nu toe nam Soufiane Boukhidous 21 van de totaal 39 treffers van Sporting Leiden voor zijn rekening. De spits is dus meer dan belangrijk voor zijn team, maar de derdeklasser verkeert wel in degradatiegevaar. De Leidenaren hebben een achterstaand van zes punten op de eerste veilige positie (plaats 8, HK) en de voorsprong op nummer twaalf Stompwijk’92 bedraagt maar drie punten. De nummer 12 degradeert na zesentwintig duels mee met AVV Alphen en Van Nispen, ploegen die de handdoek al moesten werpen. Juist tegen deze twee clubs verspeelde Sporting zes punten tot groot leedwezen van de aanvaller. Recent werd verloren van de genoemde Zilkers waarop werd besloten afscheid te nemen van hoofdtrainer Huig Jan Heeringa en twee andere stafleden. ,,Ik was er zeker geen voorstander van om afscheid te nemen van de trainer. Wat kan er nog veranderen als je al zover in de competitie bent? Het is uiteindelijk een bestuurlijke beslissing geweest na goed onderling overleg zoals dat heet. Ik had prima contact met de trainer. Mijn mening is dat de spelersgroep meerdere keren heeft gefaald. Alle respect hoor voor de twee gedegradeerde clubs, maar hoe kan het zijn dat wij daar van verloren hebben? Mede daardoor zijn we in de problemen gekomen. De nederlaag tegen Van Nispen was voor mij het absolute dieptepunt in alle jaren dat ik voetbalde.”

De aanvaller meent dat het moeizame seizoen vooral te maken heeft met de ploeg zelf. ,,Tegen Koudekerk afgelopen zaterdag stond het team op en is er voor elke meter geknokt voor een resultaat. Met wat meer fortuin hadden we vlak voor tijd de 2-1 gemaakt. Dit is in elk geval de manier om de resterende wedstrijden te spelen. Dan zie ik het nog goedkomen, al dan niet via de nacompetitie. Helaas hebben we ons ware gezicht niet laten zien in diverse andere wedstrijden. We moeten een voorbeeld nemen aan Jordy Heemskerk, die zich altijd voor tweehonderd procent inzet. Of Ronald Mink jr die de boel op sleeptouw kan nemen. Zelf geef ik graag ook wat ik in me heb. Je moet altijd het veld in gaan om te willen winnen en dat heb ik niet altijd gezien bij de ploeg. Geen woorden maar daden wat mij betreft.”

Boukhidous, die voorheen loodgieter was en nu een opleiding volgt om in de zorg terecht te komen, was tegen Koudekerk ook weer belangrijk met zijn doelpunt en tomeloze inzet. ,,Dat je met het hart speelt, is toch niet meer dan logisch? Ik heb heerlijke duels uitgevochten en ik weet dat tal van tegenstanders inzetten om mij uit te schakelen. Soms sta ik tegen twee of drie verdedigers, maar dat betekent automatisch dat andere medespelers kunnen profiteren. Daar schortte het tot nu wel eens aan en moet verbeteren. Ik wil hier niet vertrekken na degradatie naar de vierde klasse. Dat moet deze club echt niet willen, ook niet voor het animo voor de toekomst van de spelersgroep. Ik heb het idee dat we nog genoeg punten kunnen halen als we zo spelen als tegen Koudekerk. Voor mij is het leuk dat we nog tegen Lugdunum spelen, mijn oude club.”

Dat is FC Boshuizen ook voor de nog fitte 33-jarige puntspeler. ,,Het klopt dat ik daar in principe ga spelen. Wel heb ik nog een beetje twijfel omdat ook stoppen of gaan spelen in een vriendenteam nog opties zijn voor mij. In het voetbal weet je het nooit en ik wil er hoe dan ook plezier in hebben. Met FC Boshuizen in de eerste klasse spelen op zaterdag zie ik in grote lijnen wel zitten. Eerder speelde ik daar met onder meer Jeffrey Loozen, Nicky van As en Garry Mendes Rodrigues. Met de gebroeders Bekooij zou ik een leuke voorhoede kunnen vormen.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read