woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV heeft tegen Zevenhoven geen geluk nodig en wint comfortabel

TAVV heeft tegen Zevenhoven geen geluk nodig en wint comfortabel

-

Derde klasse A (zaterdag)- De wind staat goed in de zeilen bij TAVV. Na de twee eerdere overwinningen op Koudekerk en Aarlanderveen, kon nu een derde zege aan de seizoenstart worden gebonden. Met de speelronde neemt ook de marge waarmee wordt gewonnen toe: Zevenhoven moest er met 4-1 aan geloven.

Zo houdt TAVV een kleine traditie in stand: met dezelfde marge winnen als het nummer van de speelronde. Er zijn dan ook weinig zorgen in Ter Aar, bevestigt verdediger Roel Vogel. ,,De hele competitiestart is vrij positief voor ons, dus het wordt alleen maar beter.”

Titelfavoriet?

Negen uit drie, maar Vogel wil nog niet zeggen dat dat zijn ploeg ook direct titelfavoriet maakt. ,,Dat is lastig te zeggen op amateurniveau, omdat het vaak wisselvallig is. In de twee vorige twee wedstrijden hebben we ook wat geluk gehad met rode kaarten bij de tegenstanders, dus dat is lastig in te schatten op het moment.”

Dat geluk had TAVV zaterdagmiddag niet, maar ook niet nodig. ,,We zijn geen moment in de problemen gekomen”, vertelt Vogel. ,,We waren goed voorbereid op hun 3-5-2-systeem, door daar op trainingen aandacht aan te besteden. We begonnen wat rommelig, maar daarna werden we aan de bal steeds beter. De overwinning is nooit echt in gevaar geweest.”

Goede middag

Eric van der Hout zorgde voor een comfortabele 2-0 ruststand in Ter Aar, maar een discutabele strafschop bracht de spanning toch even terug. Kort. ,,Want niet veel later kregen wij net zo’n discutabele strafschop mee. Toen was de marge al snel weer twee en kunnen we spreken van een vrij goede middag voor ons.” Uiteindelijk werd het dus 4-1.

,,Aan de bal kan er nog wel wat beter hoor”, verzekert Vogel. Ondanks dat er nog geen puntverlies werd geleden, ziet de verdediger verbeteringspunten. ,,Als we aan de bal wat rustiger kunnen worden, kunnen we nóg dominanter spelen. Zeker tegen ploegen als Zevenhoven. Maar goed, we krijgen weinig tegen en scoren makkelijk. Dat is voorlopig nog positief.”

Trainer Ludo Pistorius: ,,Een prettige start van de competitie voor ons, maar we hadden het vond ik nu niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden. We staan nu op negen punten meer dan Zevenhoven en dat zag ik niet terug tijdens de wedstrijd. Maar goed, ik klaag niet hoor. Dit is best een start boven verwachting en daarbij kan het zeker beter dus dat is bij elkaar opgeteld positief.”

Doelpunten TAVV: Van der Hout 3, Bakker.

 

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read