woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV uiterst effectief tegen naïef Zevenhoven

TAVV uiterst effectief tegen naïef Zevenhoven

-

Derde klasse A (zaterdag)- Vooral het verschil in scorend vermogen bleek doorslaggevend in de eenzijdige derby tussen TAVV en Zevenhoven. De bezoekers hapte wel maar beten niet, bij de thuisploeg was het precies andersom. Bijna elke kans werd omgezet in een doelpunt en zodoende keken de geelhemden bij rust al tegen een schier onmogelijke achterstand aan van 2-0. TAVV had vlak voor rust ‘huisgehouden’ en wisten na rust deze voorsprong uiteindelijk uit te bouwen naar een dik verdiende 4-1 overwinning.

Ik wist niet zeker of Zevenhoven ook tegen ons, na 2 verliespartijen, het aan durfde om met drie verdedigers te gaan spelen. Wanneer dat het geval was wisten we dat de ruimtes in de hoeken zouden liggen, daar wilde we ze pijn doen’. Trainer Ludo Pistorius had zijn huiswerk meer dan goed gedaan want Zevenhoven-trainer Danny ter Hoeven speelde wederom in een 3-5-2 opstelling en TAVV profiteerde daar dus optimaal van.

Niet dat het de eerste dertig minuten nou zoveel indruk maakte, de koploper hanteerde daarvoor misschien wel iets te vroeg de lange bal naar de hoeken van het veld, maar in de problemen kwam het achterin in ieder geval niet. Pistorius heeft daar de boel overduidelijk goed op orde. ‘Ja, ik redeneer heel simpel aan het begin van een seizoen. Ik kijk naar wat ik in huis heb, probeer wat systemen en dan kom ik er uiteindelijk soms achter dat ik pas op de plaats moet maken. Heel eerlijk, wij lopen niet over van kwaliteit dus gaat het achterin gewoon dicht, tegelijk heb ik weer wel kwaliteit genoeg voorin om elke week te scoren.’

Van de uitleg van de in Ter Aar woonachtige trainer was geen woord gelogen. Zevenhoven viel veelvuldig aan maar de thuisploeg lag hier niet van wakker. Alleen Robert Mooren kreeg een kleine kans in de eerste helft. TAVV liet de tegenstander komen, hield vooral in het centrum de pot dicht en viel aan daar waar de tegenstander de ruimte liet. En die ruimte was er, bij elke afgeslagen aanval kon de ploeg van Pistorius profiteren van het veel te aanvallende systeem van Zevenhoven. De bezoekers hadden geluk dat de koploper erg slordig was in balbezit en zodoende duurde het 35 minuten voordat de thuisploeg toesloeg. Eerst werd er nog een doelpunt vanwege hands afgekeurd, kort daarna was het toch echt raak toen de sterk spelende Erik van Hout (foto) vrij kon inkoppen tussen 2 verdedigers van Zevenhoven. Vlak voor rust deed van Hout de geelhemden nog meer pijn toen hij de bal vanaf rand 16-meter de hoek in krulde waarbij keeper Jordy Aartman overigens niet geheel vrijuit ging.

In de rust werd wederom Marco Pellegrom gebracht, de spits die deze week niet trainde werd door trainer ter Hoeve dus toch weer voorin geposteerd. Ook Gareth Rowlands mocht invallen en de aanvallende middenvelder had al vroeg in de tweede helft succes toen hij bij een licht duwtje een penalty kreeg toegewezen van scheidrechter Hoek. Falco de Lange pakte het cadeautje maar wat graag uit en bracht Zevenhoven weer terug in de wedstrijd, tenminste zo leek het want nog geen minuut later presteerde Hoek het om nogmaals naar de stip te wijzen, dit keer in het voordeel van de thuisploeg. Was er bij de eerste penalty al niet veel aan de hand, dit keer was er werkelijk geen enkele reden om te fluiten. Erik van Hout maalde niet om de blunder van de arbiter en ramde koelbloedig zijn derde van de middag binnen. Toen kort daarna Yoeri Bakker de 4e Ter Aarse goal maakte was de wedstrijd natuurlijk beslist. Vlak voor tijd kopte Berry Peters nog op de binnenkant van de paal maar toen was de derde  overwinning van TAVV al lang en breed een feit.

Danny ter Hoeve had na afloop moeite om een glimlach op het gezicht te toveren. ‘Hier wordt ik inderdaad erg chagrijnig van, we zijn dit niet gewend en ik kan nou eenmaal erg slecht tegen m’n verlies. Maar goed, wij moeten een stap terug doen, dat is mij nu ook wel duidelijk. Achterin lopen we het zo niet voor dus ik zal met vier verdedigers moeten gaan spelen en dat zal ook gaan gebeuren van volgende week’. Een niet meer dan logisch besluit van de oefenmeester die anders wel een heel zwaar seizoen tegemoet gaat.

En wellicht dat de logische theorie van Ludo Pistorius ‘m helpt. ‘De Kwaliteit van je team bepaald het systeem dat je moet gaan spelen…..’

Ruud Bos

Note redactie: TAVV werd op deze site al eerder belicht, maar hierboven nog een verslag van onze collega’s van 0172 Sport, tevens mediapartner.