woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZorgen DoCoS nemen toe na thuisnederlaag tegen Koudekerk

Zorgen DoCoS nemen toe na thuisnederlaag tegen Koudekerk

-

Derde klasse A (zaterdag)- De eerste overwinning van DoCoS laat nog langer op zich wachten. Op zijn vroegst kan dat nu volgende week in de uitbeurt in en bij Zevenhoven gebeuren, dan inmiddels al in de maand november. Bij een nederlaag wordt de formatie van Edwin Vurens evenwel naar de laatste plaats gewezen. Gisteren verloor de Leidse ploeg op eigen bodem met 1-3 van Koudekerk, dat geleidelijk aan meer kleur op de wangen krijgt en opschoof naar de middenmoot.

Het treffen aan de Haagscheschouwweg was vermakelijk en meeslepend. Zeker niet altijd even goed, maar beide ploegen deden er wel alles aan om een positief resultaat te halen. Bij vlagen werd er over en weer ook heel aardig gevoetbald, hoewel de aanhangers van DoCoS na afloop vooral zure gezichten trokken. Begrijpelijk ook want er was voor de vierde keer verloren en dat in een klasse lager na de terugval uit de tweede klasse. Toch waren er voor de Leidse staf genoeg aanknopingspunten, maar tot nu toe is DoCoS te wisselvallig en kan het volgende week zomaar weer minder verlopen. Terwijl de concurrentie punten blijft pakken, wordt de situatie per week realistisch gezien wel steeds zorgwekkender voor de Leidse withemden.

De start was in elk geval bemoedigend op de vijfde speeldag. Wessel Bakker liet zich het kaas van het brood eten en daardoor kon Chris van Empel de diepte in worden gestuurd en eenvoudig de 1-0 laten aantekenen. Die voorsprong moest vleugels geven, maar zorgde er vooral voor dat de thuisploeg direct goed in de wedstrijd zat. Toch bleef de voorsprong niet lang in tact, want Koudekerk begreep ook dat een nederlaag niet best zou uitkomen na een wat moeizame start van de competitie.

Nadat eerst Koudekerk slordig balverlies leed, maar DoCoS niet kon profiteren, was het kort daarna Mitchel Klein die de bal verloor. Via Sem van Aalst en Ruben van den Berg kwam de bal voor de voeten van Akke Pennin die makkelijk de gelijkmaker op zijn naam kon zetten. In die fase leden de beide ploegen vaak balverlies en was het veelal onnauwkeurig, maar dat maakte wel dat het spel op en neer ging en het geen moment saai werd.

Youri Looyestijn krulde een vrije trap naast en ook Lars de Ridder mikte een keer niet ver naast aan de overkant. De Ridder is terug van lang weggeweest en mede door hem is er meer voetbal in de ploeg gekomen, hoewel de buitenspeler nog wel wat meer tijd nodig zal hebben om beslissend te kunnen gaan zijn. Ook daarna kwamen er over en weer kansjes, maar zat het tegelijkertijd DoCoS niet mee dat Sjors Hermsen en Jesse Dingjan samen voor de pauze al naar de kant moesten met blessures. Ronald Mink en Tygo Groen vielen evenwel niet verkeerd in.

Na de doelwisseling startte Koudekerk voortvarend en met vertrouwen. DoCoS wankelde even, maar vocht zich geleidelijk aan ook weer terug. Na een overtreding van Wessel Bakker mocht Kenneth Maaskant zijn specialiteit tonen. Zijn fijn aangesneden vrije trap belandde evenwel naast Roy Dorrepaal op de paal. Het moment van de wedstrijd volgde zes minuten later. De toch al sterk spelende Ricardo van Rijswijk zag Mitchel van Abswoude iets te ver voor zijn doel staan en trachtte het van grote afstand. De bal werd wellicht enigszins gedragen door de wind, maar de vreugde na het binnen ploffen van de 1-2 aan Koudekerkse kant was er bepaald niet minder om.

De ingevallen Johan van Schie kwam later in de tweede helft nog dichtbij de 2-2, maar zijn uitstekende schot kon worden gekeerd door Dorrepaal. DoCoS kreeg nog wel meer mogelijkheden en kansen, maar Koudekerk bleef gevaarlijk via de uitbraak en verzuimde in de reguliere speeltijd het duel op slot te gooien. De 1-3 kwam er alsnog nadat de ingevallen Olaf Bakker op knappe wijze, hij stuurde twee man het bos in met zijn gekap – en gedraai, koel bleef in de afwerking. Op dat moment was Van Schie al heen gezonden met twee gele kaarten.

Zo won Koudekerk voor de tweede keer dit seizoen en beet DoCoS andermaal in het stof. Daarover gesproken; er viel genoeg na te bespreken en een en ander is hier terug te beluisteren. Achtereenvolgens komen aan het woord: Ricardo van Rijswijk, Jarno Verweij en Jesse Dingjan.

 

DoCoS- Koudekerk 1-3 (1-1). 4. Van Empel 1-0, 15. Pennin, 62. Van Rijswijk 1-2, 90.+2 O. Bakker 1-3.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Amine, Maaskant, Disseveld (75. Kaptein), Klein, Dingjan (38. Groen), Filippo (52. Van Schie), Hermsen (38. Mink), Van Empel, De Ridder.

Koudekerk: Dorrepaal, Bennis, Van Rijswijk, W. Bakker (76.Van Veen), De Boer, Schmand (81. Van der Zwet), Meertens (81. De Groot), Van den Berg, Van Aalst, Looyestijn (74. O.Bakker), Pennin (46. Bons).

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read