vrijdag, mei 3, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam boekt moeizame overwinning uit bij RVC’33 (met foto's)

Zwammerdam boekt moeizame overwinning uit bij RVC’33 (met foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de zeperd afgelopen week thuis tegen Altior (1-3 verlies) stond er deze week een uitwedstrijd op het programma uit bij RVC’33 uit Reeuwijk. De manschappen van trainer Erwin van der Zee presteren dit seizoen nog licht wisselvallig en waren erop gebrand een driepunter uit het vuur te slepen. Damme ging met de winst aan de haal, maar gemakkelijk ging het niet. Het werd 0-1.

Middenvelder Lars Kremer over de wedstrijd: ,,Het was niet echt een hele goede wedstrijd van beide kanten. De minpunten van vorige week hadden we meegenomen in de voorbereiding, en het was duidelijk dat we de spirit van de wedstrijd voor Altior moesten hebben op het veld. Ons begin was nog wel redelijk te noemen. We probeerden vroeg druk te zetten op onze opponent, maar echt heel goed lukte dit niet. Dit resulteerde eigenlijk in een eerste helft waarin het een beetje over en weer ging. De betere kansen waren wel voor ons, maar in de afronding was het onvoldoende. De kansen die RVC’33 kreeg werden teruggefloten wegens buitenspel. Of we daar goed mee kwamen kon ik in het veld moeilijk beoordelen. Met een 0-0 gelijke stand gingen we de rust in.”

De Zwammerdammer vervolgt: ,,Tijdens de rust voerde de trainer een wissel door op het middenveld. Hij wilde hiermee wat meer aanvallende impulsen in het team brengen. Dit pakte in de tweede helft beter uit voor ons. De slordigheden die we in de eerste helft hadden, gingen er een beetje uit en we kwamen beter aan voetballen toe. Daardoor kregen we de overhand en dat resulteerde in een aantal kansen. Na een minuut of tien spelen kwamen we op een verdiende voorsprong door een doelpunt van Koen Woudenberg. Hierna hadden we ons eigen spelletje moeten blijven spelen maar dat werd verzuimd. Als team zakte we teveel in en maakte het onszelf onnodig moeilijk. Vooral in de laatste minuten kregen we nog een aantal corners tegen en was het wel even billenknijpen. Gelukkig werd de nul gehouden en kan er een winstpartij bijgeschreven worden.”

Kremer tot besluit: ,,We doen nu goede zaken, maar het zou mooi zijn als we volgende week op eigen bodem tegen ASC ook weten te winnen. Dan komen we wat vaster in het linkerrijtje te staan. Dat is natuurlijk altijd goed voor het moraal als nieuwkomer in deze klasse.”

Zoals gezegd speelt Damme volgende week thuis tegen ASC uit Oegstgeest, dat ook won van RKDES uit Kudelstaart (1-0). Het verschil op de ranglijst bedraagt solechts een puntje in het voordeel van de roodzwarten, maar die ploeg kwam wel eenmaal minder in actie.

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Van Asselt, Van Dorp, Veerman, Kremer, R.De Bruin, T.de Bruin, Peters, Woudenberg, Van Vliet, Bons.

Foto’s: Jaap Peters