zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCZwammerdam haalt uit tegen ASC

Zwammerdam haalt uit tegen ASC

-

Derde klasse A (zaterdag)- Je moet toch wel een echte diehard zijn om onder deze bizarre weersomstandigheden je cluppie te steunen, de regen en de harde wind dwars over het veld maakten het bepaald onaangenaam om langs het veld te staan. Uiteraard was dit voor ASC clubheldin Truus de Haas geen reden om niet naar Zwammerdam af te reizen, natuurlijk volgde zij de verrichtingen van ‘haar cluppie’ op de voet. Het aanwezige thuispubliek kon zich vooral in de tweede helft opwarmen aan het spel van hun Zwammerdam met een ruime 4-1 eindstand als gevolg nadat ze nog met 0-1 achter waren gekomen.

De wedstrijd kwam op het tweede veld onder kunstlicht moeilijk op gang. Toch was het bij het eerste gevaarlijke moment direct raak, een vrije trap bleef door de wind een beetje hangen en Jelle Schouten verlengde de bal beheerst met zijn binnenkant voet tot de openingstreffer: 0-1. De weersomstandigheden hadden geen invloed op het spoorboekje van de NS, want de treinen bleven op tijd rijden langs Sportpark Spoorlaan. Binnen de lijnen was dat wel degelijk het geval, alleen een knap afstandsschot van Martijn Vink namens de groenwitten en een kopballetje van Winne Meijer van de bezoekers zijn het vermelden waard. De 1-1 moet natuurlijk ook genoemd worden. Koen Woudenberg werd de diepte ingestuurd en schoot de belangrijke gelijkmaker vlak voor rust binnen (1-1).

Met de 2-1 vlak na de pauze kantelde de wedstrijd binnen enkele minuten. De man van de treffer Lars Kremer: ,,Uit een korte corner volgde een voorzet en ik kon bij de tweede paal de bal binnenkoppen. Daarna hebben wij de wedstrijd prima uitgespeeld, ondanks de moeilijke omstandigheden. Wij hebben een gevaarlijke voorhoede, die met de geboden ruimte wel raad wist. Het is een heerlijk gevoel om met twee overwinningen achtereen de winterstop in te gaan, maar we moeten wel met beide voeten op de grond blijven staan. Als we na die winterstop op deze voet blijven spelen, dan moeten wij ons probleemloos kunnen handhaven in deze klasse.”

Damme bleef de gevaarlijkste ploeg en het was wachten op de genadeklap. Die kwam twintig minuten na de rust toen Jim van Vliet werd gelanceerd en alleen voor de keeper rustig bleef (3-1). De “Good Old” bleef het proberen, waarbij Victor Schipholt met een poeier naast de kruising nog het dichtst bij de aansluitingstreffer was. De groenhemden werden hoofdzakelijk via enkele corners gevaarlijk. De prima spelende Justin Bons gaf een voorzet op invaller Ole Jansze die de 4-1 binnen kopte.

Verliezend aanvoerder Sean Goebel: ,,We moeten ons niet verschuilen achter het weer of het veld, wij hebben hier een dik verdiende nederlaag geleden. Zwammerdam was feller dan wij en hebben zich prima aangepast. Het is ook wel een beetje het manco van ASC dat wij het tegen dit soort opportunistische tegenstanders vaak moeilijke wedstrijden spelen. Normaal gesproken kunnen wij terugvallen op onze sterke verdediging, alleen ging dit vandaag niet op. Het kan een keer gebeuren en is zeker geen verwijt. Volgende week moeten we ons revancheren bij de inhaalwedstrijd uit tegen BSC’68. Motivatie genoeg om ons nog een keer op te laden, want als we met twee doelpunten verschil winnen dan behalen we alsnog de eerste periodetitel.”

De Dammenaren kunnen voorlopig hun voetbalkloffie in de mand gooien en met de kersverse wintertruien van hun club onder de kerstboom gaan zitten, aangezien er pas op 20 januari weer een thuiswedstrijd volgt tegen RKDES. Mocht de zegereeks in het nieuwe jaar voortgezet worden, dan wordt het 75 jarig jubileum helemaal een knalfeest.

Zwammerdam-ASC 4-1 (1-1). 15. Schouten 0-1, 41. Woudenberg 1-1, 48. Kremer 2-1,65. Van Vliet 3-1, 90. Jansze 4-1. Scheidsrechter: Van Slooten

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, Veerman, Kremer, R. de Bruin, T.de Bruin, Peters, Woudenberg, Van Vliet, Bons.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakx, Goebel, Bertens, Schouten, Van Zandwijk, Meijer, Van der Boog, Van Rooijen, Bierhuizen, Schipholt.