donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam op eigen bodem onderuit tegen BSC’68

Zwammerdam op eigen bodem onderuit tegen BSC’68

-

Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam speelde in het openingsduel van het nieuwe seizoen tegen BSC’68. Beide ploegen zijn afgelopen seizoen gepromoveerd en mogen het dus een stapje hoger gaan proberen. De drie tegendoelpunten die Damme in de eerste helft te verwerken kreeg, kwam de ploeg niet meer te boven. Het bleef bij 0-3 voor de ploeg uit Benthuizen.

Centrale verdediger Gerald van Asselt over de verloren wedstrijd: ,,Eigenlijk begonnen we niet eens zo slecht. In het eerste deel waren we de bovenliggende partij, we konden druk vooruit zetten en op het middenveld waren we sterker. Tot echt grote kansen kwam het niet ondanks het veldoverwicht. Langzaam maar zeker kroop onze opponent uit haar schulp. Vanuit het niets kwamen de Benthuizenaren uit een counter op voorsprong. De middag was nog lang, dus niets aan de hand zou je zeggen. Na pakweg een half uur spelen ontstond er een situatie waarbij onze opponent overduidelijk hands maakte op het veld. Het mocht door van de scheidsrechter met als gevolg dat ze vrije doortocht hadden en de score verdubbelden. Kort hierop punterden ze tot overmaat van ramp de 0-3 ook nog binnen. Een hele bittere pil om met zo’n tussenstand de rust in te gaan.”

Van Asselt vervolgt: ,,In de rust hebben we afgesproken dat we absoluut geen goals meer tegen mochten krijgen. Het tweede bedrijf stonden we compacter en kregen ze ook geen mogelijkheden meer. Ook wij creëerden weinig, de wedstrijd kabbelde een beetje voort, er gebeurde eigenlijk niets spannends. Tot aan het vijandelijke strafschopgebied speelden we aardig, daar is ook alles mee gezegd. Beide ploegen hadden zo nog wel drie dagen door kunnen spelen zonder dat het een doelpunt zou opleveren. Een slappere fase in de eerste helft heeft ons de das omgedaan. We zijn zeker niet helemaal weggespeeld. Een vervelend verlies.”

De Dammenaar tot besluit: ,,Het team had zich wat anders voorgesteld van de openingswedstrijd van dit seizoen. Het mocht helaas niet zo zijn. Volgende week wacht ons weer een nieuwe wedstrijd en dan moeten we er staan. Dat wordt een zware pot uit bij DoCoS, zij speelden vorig seizoen nota bene nog in de tweede klasse. Het tempo zal dan een stuk hoger liggen, vermoed ik.”

Zoals gezegd is Zwammerdam volgende week te gast bij DoCoS. Ook de Leidenaren werden hun eerste wedstrijd op een nederlaag getrakteerd (1-0 verlies tegen RKDES, zie eerder geplaatst verslag).

Basisopstelling Zwammerdam: Kwakernaak, Vink, Van Dorp, Van Asselt, Peters, M. van Vliet, De Bruin, J. van Vliet, Woudenberg, De Groot, Bons.