woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagVierde klasseBrian van Noort: ,,Elk (doel)punt kan bepalend zijn voor de afloop

Brian van Noort: ,,Elk (doel)punt kan bepalend zijn voor de afloop

-

Gedurende de maand juli tot en met eind augustus levert LAV een wekelijkse bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een zogeheten zomereditie waarin er een greep is genomen uit verkaste spelers binnen het regionale voetbal. Deze maand zullen deze interviewtjes ook nog eens terug te vinden zijn op deze website. Wellicht heb je het immers gemist i.v.m. vakantie of lees je deze krant niet. In deel 5 deze week aandacht voor Brian van Noort die Valken’68 achter zich liet en neerstreek bij zijn oude club Warmunda.

Brian van Noort: ,,Elk (doel)punt kan bepalend zijn voor de afloop

De middentwintiger noemt Valken’68 een ‘waanzinnig leuke club’, maar na twee seizoenen keert Van Noort wel terug naar ‘zijn’ oude cluppie Warmunda. ,,Op ’t Duyfrak is alles top geregeld en er worden veel feestjes gebouwd. Ik heb ook nul spijt van mijn overgang naar de club uit Valkenburg. In het eerste seizoen, onder de bezielende leiding van Alan Campfens, speelde ik alle wedstrijden. Dat vond ik zelf eigenlijk best verrassend, want ik kwam over van een vierdeklasser. De trainer had echter veel fiducie in mij en zo heb ik mogen ruiken aan het grotere werk op eerste klasse niveau. Met de komst van Derek van der Plas veranderde alles voor mij. Er was een surplus aan verdedigers en al snel werd duidelijk dat de trainer het niet zo in mij zag zitten. Ik belandde in het tweede elftal en ik heb daar het gehele seizoen gespeeld.”

                       Links trainer Remco Breuer en rechts de op het oude nest terugkerende Brian van Noort

Zijn inzet en trainingsopkomst leed er niet onder, maar uiteindelijk keerde de centrale verdediger/ verdedigende middenvelder niet meer terug in de hoofdmacht. ,,Zesentwintig spelers kregen uiteindelijk speelminuten in 1, maar ik bleef op nul staan in competitieverband. De klik was er niet en de voorkeur ging uit naar andere spelers, die vaak meer uit de regio van Katwijk en Valkenburg kwamen. Daar ga ik achteraf niet moeilijk over doen, want zo kan het nu eenmaal wel eens lopen. In de eerste maanden van dit jaar maakte ik al mijn keuze om terug te keren naar Warmunda en daarmee was voor mij de kous af. Wel heb ik nog twee gesprekken gevoerd bij FC Boshuizen dat nu verder gaat als LFC. Er lag een mooi plan klaar met de intentie om veel Leidenaren bij elkaar te brengen, maar op dat moment waren ze nog niet zo ver en koos ik voor zekerheid en dus Warmunda. Daar ga ik spelen met mijn broer Menno en veel van mijn vrienden. Ik kijk daar enorm naar uit. Na mijn wedstrijden in Valken’68 2 ging ik vaak kijken naar mijn oude club en ik kreeg altijd de kriebels om dat shirt weer te gaan dragen.”

Van Noort vreest wel dat het een lastig seizoen zal worden voor de equipe van Barry van Rijn en Remco Breuer. ,,Afgelopen seizoen hebben ze het geweldig gedaan en zelfs meer punten behaald dan in het jaar ervoor. Tevens werd er twee keer gewonnen van Teylingen voor wie Warmunda een angstgegner lijkt. Toch speelde het team zich pas veilig op de laatste speeldag. Komend seizoen zal er niet veel veranderen. Wesley Kerkvliet (UVS) vervangt Rens van der Zwet onder de lat en ik neem de positie van Sam Witkamp in. Voor het overige blijft de selectie krap. Er is zeker kwaliteit aanwezig, maar in deze klasse kan de bank doorslaggevend zijn. In elk geval kijk ik enorm uit naar alle regionale ontmoetingen. Teylingen en FC Oegstgeest springen er voor mij uit. Vanaf de eerste speeldag moeten we er staan, want elk punt kan bepalend zijn. Of misschien wel elk doelpunt gezien de voorbije seizoenen.”

Naam: Brian van Noort

Woonplaats: Leiden

Leeftijd: 26 (15 februari 1997)

Voormalige club(s): Warmunda, Valken’68

Nieuwe club: Warmunda

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read