zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseMeerburgMeerburg troeft MMO af, 'herintreder' nog op nul punten

Meerburg troeft MMO af, ‘herintreder’ nog op nul punten

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg heeft zich hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Teylingen. De ploeg van Nick Poot won met 1-3 van MMO. De ploeg uit Hoogmade, vorig seizoen nog de trotse kampioen in 5A, wacht nog op de eerste punten. Onze redactie sprak met Danny Hoogenboom (MMO) en Tom Klumperman van Meerburg.

De aanvoerder van de thuisploeg: ,,De eerste helft was redelijk gelijk opgaand. Meerburg had meer de bal waarbij wij probeerden wat meer op de counter en uitvallen te reageren. Vlak voor rust kwam Meerburg rond de 40ste minuut op een 0-1 voorsprong. Meerburg gaf een hoge bal op de spits waarbij onze verdediger net onder de bal doorsprong. De spits kon de bal aannemen en uithalen waarbij Albin van Wieringen, onze keeper, helaas weggleed en de bal dus in het doel belandde. Wij kregen zelf wat kleine kansjes in de eerste helft maar jammer genoeg viel er geen doelpunt.”

Vervolgend: ,,Redelijk snel na rust kwam Meerburg op een 0-2 voorsprong. Via de rechterkant kwamen ze er doorhee. De spits van Meerburg kwam goed voor de verdediging van ons en tikte de bal bij de eerste paal binnen. Vervolgens gaven de bezoekers een lange bal over onze verdediging heen en was er miscommunicatie tussen Kelvin van der Geest en Albin waarna Kelvin de bal dacht terug te koppen maar de bal helaas in eigen doel ging. Vervolgens kwamen we terug tot 1-3. Ik kreeg een afgeslagen bal voor mijn voeten en schoot de bal vervolgens fraai in de rechterbovenhoek binnen. Uiteindelijk kregen we via Tijn van de meent nog een grote kans op de 2-3, maar hij stuitte op de doelman van de Zoeterwoudenaren. Uiteindelijk bleef het bij een 1-3 overwinning van Meerburg. De uitslag is al met al hoger uitgevallen dan nodig was, maar helaas staan we wederom met lege handen.”

Klumperman met zijn visie: ,,We hadden voorafgaand aan het duel het idee de betere ploeg te hebben en dat bleek ook wel. Aan de bal was het bij ons beter en comfortabeler. Dat neemt niet weg dat we het niet makkelijk hadden, want op hun grasmat speel je simpelweg niet vloeiend. MMO is fysiek sterk en daar moet je je maar tegen kunnen wapenen. Tim Straathof gaf de assist op Max van Steen bij de eerste en Lars Barthen bereikte Max voor de 0-2. Zo’n spits wil elk team wel hebben. Hij scoort altijd makkelijk en dat gaf ons ook nu rust. De derde was een ongelukkige situatie aan hun kant op andermaal een voorzet van Tim. Daarmee was het wel gedaan, hoewel een afvallende bal wel de 1-3 betekende. We zijn evenwel amper in de problemen gekomen en de winst kwam ons toe.”