vrijdag, april 26, 2024
HomeVierde klasseMeerburgNick Poot volgend seizoen hoofdtrainer Meerburg

Nick Poot volgend seizoen hoofdtrainer Meerburg

-

Nick Poot, momenteel werkzaam als assistent-trainer bij Voorschoten’97(za), wordt met ingang van het seizoen 2023/2024 hoofdtrainer bij de Zoeterwoudse vierdeklasser Meerburg. Voor Poot, die eerder het tweede team van RCL onder zijn hoede had, wordt het zijn eerste klus als technisch eindverantwoordelijke bij een club. Vorig seizoen leidde Poot, als ad interim, de Voorschotense eersteklasser naar de nacompetitie, waarin de Adegeest-bewoners net tekort kwamen voor promotie naar de Vierde Divisie. LeidenAmateurVoetbal sprak met Poot, in het bezit van trainersdiploma UEFA-B, over zijn keuze voor de Rijndijk-club.

Seizoen ’21-’22; Nick Poot als ad interim geeft aanwijzingen aan spits Thom Wijnalda

Nick, je bent nu voor het tweede seizoen assistent-trainer bij Voorschoten’97, was dit het juiste moment om op eigen benen te gaan staan?

Poot: ,,Allereerst wil ik zeggen dat ik het sinds de eerste dag naar mijn zin heb gehad bij Voorschoten’97. We hebben een uitstekende spelersgroep en daarnaast zijn het allemaal goeie gasten om mee te werken. Vorig jaar heb ik mogen proeven aan het hoofdtrainerschap en dat is mij goed bevallen. Ik kreeg gedurende dit seizoen steeds meer het gevoel dat de tijd voor mij nu rijp was om mij te gaan oriënteren op een nieuwe uitdaging. Het vertrek bij Voorschoten’97 gaat overigens in goede harmonie. De club begrijpt mijn ambitie en gunt mij deze stap van harte’’, aldus Poot.

Kun je wat vertellen over hoe het contact met Meerburg tot stand is gekomen?

Poot: ,,Ik ben kort geleden benaderd door de Technische Commissie van Meerburg om te komen praten. De gesprekken bij Meerburg liepen direct soepel en er was van beide kanten meteen een goed gevoel. Ik heb daarna een gesprek gehad met assistent-trainer Ronald van Delft en ook met hem zat ik snel op dezelfde golflengte. Bij Voorschoten’97 heb ik veel steun gehad van John van Veen (nu assistent-trainer bij RCL, SN) en verwacht dat ik ook met Ronald prima ga samenwerken. Meerburg is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste clubs uit de regio en de faciliteiten zijn hier uitstekend. Ik weet dat de club al jarenlang de ambitie heeft om uit de vierde klasse te komen, maar dat is in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Er spelen tegenwoordig veel goede clubs in de zaterdag vierde klasse en die zien zichzelf allemaal als kanshebber op promotie. Het duurt nog een half jaartje voordat ik bij Meerburg aan de slag ga, maar nu het rond is merk bij mezelf dat het toch al een beetje begint te kriebelen’’, zo blikte Poot alvast vooruit.

 

Must Read