vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagVierde klasseNog geen stress bij Warmunda

Nog geen stress bij Warmunda

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Nog altijd is het alle hens aan dek voor Warmunda. Na speelronde 18 wordt de negende plaats ingenomen en het wordt alsmaar spannender welke ploegen er straks rechtstreeks degraderen en welke ploegen nog een herkansing krijgen. Uiteraard heeft de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer er alle vertrouwen in dat het goed komt, maar volgens Ties van Dam had er in deze speelronde meer ingezeten tegen NSV’46. In Noorden eindigde dit treffen met 2-2 zonder winnaar.

Van Dam over het onbesliste duel: ,,We konden de drie punten goed gebruiken en hebben ook de nodige kansen gehad om deze pot naar ons toe te trekken. We hadden grotendeels de controle en wat dat betreft balen we er wel van dat het niet gelukt is. Het staat allemaal nog dicht bij elkaar tussen een aantal ploegen en dan is een regelmatige driepunter wel zo lekker. Ik denk dat we ook goed aan de wedstrijd begonnen zijn en daarmee gaven we een vervolg aan de geleverde arbeid op de trainingen deze week. Helaas kregen we echter een pingel tegen en dat was in mijn ogen een te betwisten beslissing. Gelukkig kon ik niet veel later zelf de 1-1 maken. Ik veroverde de bal op het middenveld en kon opstomen. Normaal gesproken geef ik in zo’n situatie dan vaak af naar een buitenspeler, maar ik besloot nu zelf te schieten en de bal verdween vanaf een meter of twintig in de verre hoek.”

Toch ging Warmunda met een achterstand aan de tweede helft beginnen. ,,Zij maakte vlak voor de pauze de 2-1 na miscommunicatie bij ons. Een waardeloos moment en dan weet je dus dat je na de rust weer in de achtervolging moet. We kwamen echter goed uit de kleedkamer en nadat Sohrab Safi een kopkans niet kon tellen, maakte hij daarna alsnog de 2-2 en dat was ook zeker verdiend te noemen. We wilden graag doordrukken, maar we hanteerden te vaak de lange bal. Nick van Riessen was met zijn snelheid ingevallen, terug na een schorsing van drie wedstrijden, en we aasden erop om met hem de beslissing te forceren. We kregen het echter niet voor elkaar en in die fase hebben we het een beetje laten liggen. Dat komt helaas wel vaker worden. Zo verloren we van SJZ vorige week, nadat we grote kansen kregen om er meer uit te halen. Toch zie ik het wel optimistisch in. We zijn op Sam Witkamp na, hij heeft een hamstringblessure, weer compleet en onze ploeg moet in staat zijn om een goede eindsprint te hebben.”

Die wil Warmunda volgende week graag inzetten want dan komt Teylingen op bezoek op sportpark Overbos. Van Dam: ,,We moeten de rust bewaren, niet stressen en ook het positieve uit dit duel halen. We komen tweemaal terug van een achterstand en dat is ook wat waard. Het mag duidelijk zijn dat we naar volgende week toeleven. Zij staan wel boven ons, maar dat zegt mij niets. Kijk maar naar de recente onderlinge resultaten. We spelen op eigen veld en er komt een hoop publiek op af. Het gaat een groot feest worden, zeker wanneer we de overwinning pakken.”

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Juffermans, Van Leeuwen, Stoter, Van Noort, Van Dam, Schiferli, Safi, Van Bentem, Van Kesteren, Van Rijn.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read