zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseNSV'46NSV’46 krijgt Sporting Leiden pas in absolute slotfase op de knieën

NSV’46 krijgt Sporting Leiden pas in absolute slotfase op de knieën

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Waar vooraf menigeen toch stiekem uitging van een ruime overwinning voor de thuisploeg bleef men op een goed gevuld Sportpark De Koet lang tussen hoop en vrees bungelen. Twee minuten voordat de officiële speeltijd er op zat sloeg de ploeg van Dennis Tijssen toch nog toe. NSV’46 won zo met 2-0 van Sporting Leiden.

De eerste helft vielen er genoeg kansen te noteren en kregen beide ploegen mogelijkheden de score te openen. De eerste – en tevens één van de grootste- was verrassend genoeg al na drie minuten voor de bezoekers. Een aanvaller wist zich een vrije doorgang te verschaffen richting Bas Kalshoven, maar de doelman van de Noordenaren wist een vroege Leidse voorsprong te voorkomen.

Aan de andere kant was het vooral Kamiel Disseldorp die verzuimde zijn ploeg in een zetel te helpen. Tweemaal stond hij oog in oog met doelman Sem Ouwerkerk maar eens zo vaak was laatstgenoemde de winnaar van de tweestrijd. Ouwerkerk kon sowieso terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Meermaals voorkwam hij een tegentreffer, maar hij mocht arbiter Den Hertog ook dankbaar zijn. Een duidelijk penaltymoment waarbij Ouwerkerk zich vergreep aan Disseldorp werd tot opluchting van iedereen bij Sporting Leiden weggewuifd. Zo kon het dat beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 0-0 stand.

De tweede helft probeerde de thuisploeg het tempo op te voeren, maar in de eindfase ontbrak het steeds aan het maken van de juiste keuzes. Acties werden te lang doorgevoerd, maar Sporting Leiden had de zaakjes achterin ook prima onder controle een week na de 0-7 oorwassing tegen Meerburg.

Na iets meer dan een uur spelen leek NSV’46 dan toch op voorsprong te komen. Stefan van Tol stond na een corner bij de tweede paal op de goede plek en knikte al vallend hard binnen maar zijn inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald. De daaropvolgende corner werd ingeknikt door Dorus Boddeke maar op zijn inzet had Ouwerkerk een passend antwoord.

Tijssen bracht Florencio Fenayte en Robin van Koert in de ploeg en vooral door laatstgenoemde kreeg men beter druk op de Leidenaren. Van Koert fungeerde veelal als kapstok en hield het allemaal wat simpeler. Een kwartier voor tijd leek hij de ban te breken op aangeven van Menno de Jong maar van binnen de vijf wist Ouwerkerk wederom de inzet te keren. Toen zo’n beetje niemand meer geloof had in een driepunter was het Kevin Fransen die het sportpark alsnog deed juichen. Vanuit een corner, getrapt door De Jong, kopte hij het leer dan eindelijk tegen de touwen.

Sporting Leiden, dat het de hele tweede bedrijf niet in de buurt van Kalshoven geweest, ging een slecht uitgevoerde versie van alles of niets spelen en hier maakte de thuisploeg in blessuretijd dankbaar gebruik van. De Jong opende op Robin Stark die het overzicht bewaarde en Faneyte de kans bood de 2-0 eindstand aan te tekenen.

Aanvoerder Stefan van Tol was opgelucht en van mening dat zijn ploeg de zege verdiende. ,,De kansenverhouding was voor rust al ruim in ons voordeel en de tweede helft geven we helemaal niets meer weg. We hadden denk ruim vijfentachtig procent balbezit, alleen waren we met name in de eerste helft te slordig aan de bal. Hierdoor gaven we Sporting Leiden ook een paar keer de kans er uit te komen. Het helpt natuurlijk wanneer je na zoveel kansen de goal maakt maar het wilde maar niet lukken, de bal is zeker een keer of vijf van de lijn gehaald. Uiteindelijk was het laat, maar toen Kevin ‘m binnenkopte was het verzet gebroken.”