donderdag, maart 23, 2023
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg komt tekort tegen degelijk Zevenhoven (0-3)

Roodenburg komt tekort tegen degelijk Zevenhoven (0-3)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Roodenburg hoopte vooraf op een stuntje in eigen huis tegen koploper Zevenhoven, maar de Leidenaren kwamen bedrogen uit. De blauw-zwarten speelden tegen de lijstaanvoerder niet bepaald hun beste wedstrijd van het seizoen. Op het glibberige natuurgras toonden de bezoekers zich grote delen van de wedstrijd de betere ploeg en daarnaast beschikt de dorpsclub in de persoon van Marco Pellegrom over een spits die al jarenlang garant staat voor het maken van doelpunten. Ook tegen Roodenburg demonstreerde  de ervaren aanvaller zijn trefzekerheid. Pellegrom scoorde in de eerste helft de openingstreffer en in de slotfase gooide de goalgetter met nog eens twee doelpunten de wedstrijd definitief in het slot (0-3).

Na een aarzelende start van beide kanten, sloegen de bezoekers uit de eerste de beste aanval direct toe. De doorgebroken Falco de Lange legde de bal goed terug op Pellegrom, die met een licht van richting veranderd schot Roodenburg-keeper Oguzhan Yazici kansloos liet (0-1). Niet veel later gunde Pellegrom op zijn beurt De Lange de kans op de 0-2, maar Roodenburg-verdediger Houssine Marzak kon nog net op de doellijn redding brengen.

Na de pauze liet ook de thuisploeg zich in aanvallend opzicht wat meer zien. De ingevallen Yassine Bensalah en Achraf Azarfane waren dichtbij de gelijkmaker, maar Zevenhoven-doelman Jordy Aartman voorkwam met goede reddingen de 1-1.  Zo bleef het in de tweede helft lang spannend maar nadat een kwartier voor tijd Marzak zijn twee gele kaart kreeg, verdween bij de thuisploeg het geloof in een resultaat en profiteerden de gasten van de ontstane ruimte (0-3).

Roodenburg-trainer Nouri Essaoui was na afloop niet alleen teleurgesteld in het resultaat, maar ook kritisch over de geleverde prestatie van zijn team. Essaoui:,,Het lukte vandaag niet om ons eigen spel te spelen. Zevenhoven wilde er een fysieke wedstrijd van maken en daar zijn wij in meegegaan. We kwamen nauwelijks tot goede combinaties en er werd veel te veel gelopen met de bal. Ik denk dat we voetballend gezien meer kwaliteiten hebben dan Zevenhoven, maar we hebben het moeten afleggen tegen hun degelijke manier van voetballen. Daarnaast beschikken ze over een spits, die weet op welke momenten hij zich moet laten zien. De winterstop heeft ons geen goed gedaan, de gemakzicht is er de laatste tijd een beetje ingeslopen. We moeten echt alert blijven, want als je een paar wedstrijdjes in deze klasse verliest zit je direct in de problemen. We hebben uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten gepakt en de gevarenzone komt nu steeds dichterbij. Ik hoop dat de wedstrijd van vandaag er in ieder geval voor heeft gezorgd dat de boel bij ons weer een beetje wakker is geschud. Er moet bij ons een echt tandje bij, want op zo’n scenario als vorig seizoen (Roodenburg handhaafde zich toen op het allerlaatste nippertje in de vierde klasse, SN) zit ik echt niet te wachten’’, aldus Essaoui tot besluit.

Roodenburg – Zevenhoven 0-3 (0-1)  20. Pellegrom 0-1, 80. Pellegrom 0-2, 89. Pellegrom 0-3.

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, Rijsdam, Bouchnafa, El Hamami, Belkhir, Matoug, Marzak, G. Yazici, Azarfane, Serraj, Zoulali.

Must Read