zaterdag, april 27, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ speelt gelijk tegen koploper BSC’68

SJZ speelt gelijk tegen koploper BSC’68

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag nam SJZ het op tegen (op dat moment) koploper BSC’68 uit Benthuizen. De ploeg van trainer Arie van Duijn wilde niet tegen een zeperd oplopen om zo de derde plaats stevig in handen te houden. Een plek die aan het einde van de rit nacompetitie oplevert voor mogelijke promotie. De Zoeterwoudenaren eindigden met tien man, maar hielden stand. Het werd 0-0, een uitslag waar verdediger Guus de Goede wel mee kon leven.

,,We gingen de wedstrijd in met het idee dat onze tegenstander moést en wij wilden. We konden dus rustig aftasten. Toch was het lastig voetballen. BSC’68 zakte in en liet ons voetballen. Door deze situatie werden ze in de tegenaanval een keer flink gevaarlijk. Gelukkig stond onze keeper op de goed plek. Aan de andere kant hadden wij ook wat kleine mogelijkheden. Het was een kat en muis spelletje, van echt goed voetbal was er van beide kanten niet echt sprake. Niet verwonderlijk dus, dat er niet gescoord was toen we gingen rusten.”

De Goede vervolgt: ,,Eigenlijk was het eerste deel van de tweede helft van hetzelfde laken een pak. Het kantelpunt kwam toen Timo Lagerberg zijn tweede gele kaart kreeg. Overigens wil ik erbij opmerken dat de arbiter van dienst deze middag echt een goede wedstrijd floot. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Met tien man was het voetbal er bij ons helemaal uit. Als ploeg konden we enkel nog maar tegenhouden, iets wat eigenlijk zonder problemen ging. Echt hele grote kansen kreeg onze opponent niet, ondanks de man meer situatie. Het bleef dus bij 0-0. Prima voor ons zou ik zeggen. Onze naaste belager Meerburg, heeft ook gelijk gespeeld (1-1 tegen Warmunda), het gat blijft dus vier punten. Volgende week staat de derby op het programma. Dan komt Meerburg bij ons op bezoek. Ik voorspel dat het een mooi en beladen duel zal worden. Echt een wedstrijd om naar toe te leven. Het gaat erom dat we die derde plek vasthouden en dan de nacompetitie in kunnen.”

Door het gelijke spel is BSC’68 nu koploper af, dit ten koste van SV Zevenhoven dat wel wist te winnen  (3-4) van LSVV’70 uit Leiden. Bovenin blijft het dus ongemeen spannend in de strijd om het kampioenschap.

Aankomend weekend is er dus de titanenstrijd op sportpark Haasbroek tussen SJZ en Meerburg. Welke ploeg gaat er met de winst aan de haal? Op voorhand is het al een wedstrijd om naar uit te zien. Onze redactie zal er dan ook zeker ruimschoots op voorbeschouwen.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read