zaterdag, mei 4, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen walst over Nicolaas Boys heen (plus foto's)

Teylingen walst over Nicolaas Boys heen (plus foto’s)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Er waren meerdere afgelastingen in de regio op een onstuimige 11 november, maar de wedstrijd tussen Teylingen en Nicolaas Boys ging gewoon door. Het werd een waar doelpuntenfestijn met zes doelpunten waarvan maar liefst vijf voor de thuisploeg. Het werd 5-1 voor de thuisploeg met onder meer een hattrick van Mike van der Zon. Na een kwartier stond het nog 1-1, maar een kwartier later was het Van der Zon met zijn eerste van de middag die voor de 2-1 voorsprong zorgde. De mooiste treffer van de middag kwam uiteindelijk van de voet van Rik Prange, die vanaf 25 meter raak schoot voor de 4-1. Nicolaas Boys had op de openingsfase na weinig in te brengen tijdens de wedstrijd op De Roodemolen.

Speler Prange van Teylingen vertelde het na afloop als volgt: ,,We waren het eerste kwartier zoekende en kwamen na vier minuten al met 0-1 achter. Daarna maakten wij al snel de 1-1 en 2-1. Na de 3-1 hadden zij nog een beter kwartier, maar daarna speelden we de wedstrijd goed uit. We komen wel vaker op achterstand, maar ook vandaag bleven we erin geloven en zette we het snel recht. Bij de 4-1 gaf hun keeper een verkeerde pass en ik schoot hem met een stuit in de lange hoek, de keeper zat er nog wel aan maar hij kon hem niet meer keren. Het weer speelde vandaag geen rol behalve een beetje regen vanaf minuut 60. Mike speelde een goede wedstrijd met twee prima doelpunten en eiste in minuut 90 de penalty voor zich op voor de hattrick. Als team speelden wij een erg goede wedstrijd. We denken ook dat we mee kunnen doen bovenin de ranglijst maar FC Oegstgeest en SJZ zijn ook twee erg goede ploegen. Zaterdag wacht ons een erg belangrijke wedstrijd tegen FC Oegstgeest uit en daarna treffen we SJZ thuis. Cruciale weken dus om te zien waar we straks staan. Voor de periodetitel zijn we afhankelijk van SJZ, maar wij richten ons volledig op onszelf.”

Teylingen – Nicolaas Boys 5-1 [2-1] 4. Nicolaas Boys 0-1, 15. Ritzen 1-1, 30. v.d. Zon 2-1, 55. v.d. Zon 3-1, 86. Prange 4-1, 90. v.d. Zon 5-1.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Witkamp, Van den Nouland, Gozeling, Heemskerk, Prange, Van der Zon, Hoogkamer, Berk, Van Stijn, Ritzen.

Verslag: Daan de Mooij

Foto’s: Boukje Hoogstraten