zaterdag, december 9, 2023
HomeVierde klasseMeerburgTeylingen wint op feestdag bij Meerburg

Teylingen wint op feestdag bij Meerburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het zou zomaar kunnen dat Meerburg en Teylingen een rol van betekenis gaan spelen in de bovenste regionen. Beide trainers beschikken over een ruime selectie met de nodige kwaliteiten en er is ambitie om eens hogerop te gaan buurten. Het onderlinge duel viel niet altijd mee, maar dat deerde de Sassenheimers van geen kant. De 1-2 zege werd omarmd en zo bleef de ploeg van Rob Jonkman vooralsnog vlekkeloos. Voor de Rijndijkers waren de druiven wel zuur na de forse overwinning op de eerste speeldag tegen Sporting Leiden.

De bezoekers kenden een zeer povere start. Er werd tot drie keer toe slecht uitverdedigd en dat was vragen om problemen. Max van Steen kwam al dichtbij de 1-0, maar Wessel Zonjee keerde zijn inzet. Kort daarna was het wel raak na een hoekschop van Tim Straathof, die door Tom Klumperman op waarde werd geschat.

Het gejuich van de thuisploeg en de supporters was nog nauwelijks verstomd of het was echter al weer gelijk. Wesley Ritzen trok voor vanaf links, Pascal de Ridder maakte een handig overstapje en daarna was het een koud kunstje voor Melvin van Stijn om evenwicht te brengen. Teylingen kwam de moeizame start te boven en er kwam meer balans. Mike van der Zon lepelde een bal niet ver naast en Ritzen kopte een voorzet naast het doel.

Na de pauze nam Teylingen meer het initiatief en Meerburg moest wat vaker terug. Sem Overduin redde net op tijd anders had Van der Zon een grote kans gekregen op de 1-2. De voorsprong voor de gasten kwam er toch via Max Slaman na een assist vanaf de linkerflank. Het was op dat moment ook niet verrassend, want Teylingen was na de rust dreigender.

Er werd druk gewisseld en zo wilde vooral Nick Poot het duel nog een andere wending geven. Dat lukte ook bijna in de extra tijd toen de ingevallen Simon Hazenberg van dichtbij leek te scoren, maar Zonjee kwam met de schrik vrij. Ook daarna bleef het nog even billenknijpen voor de bezoekende partij, maar de 1-2 bleef in tact. Die score stond ook vorig seizoen op het scorebord in de openingsronde van de competitie. Een eerste slag is dus geslagen door Teylingen, maar al teveel conclusies zijn nu nog ruimschoots te voorbarig. Beide teams zien nog spelers aansluiten en het kan en moet beter om daadwerkelijk mee te gaan spelen om de prijzen. De nederlaag van Meerburg deed verder niets af aan de happening op deze dag vanwege het 95-jarige bestaan van de club.

Meerburg- Teylingen 1-2 (1-1). 9. T. Klumperman 1-0, 10. Van Stijn 1-1, 71. Slaman 1-2.

Meerburg: Klein, M. Klumperman (46. S.Hazenberg), van Braak, S. Overduin, Straathof (83. Sierat), Chaigneau (48. Van Zijp), T. Klumperman, Jasperse, Van Haaster, Van Steen, F. Hazenberg (67. Bajyanama)

Teylingen: Zonjee, Witkamp, Slaman, Gozeling (73. Postma), Heemskerk, Prange, Van Stijn, Hoogkamer (46. De Mooy), Van der Zon, De Ridder (73. Berk), Ritzen (83. Pouwels).

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read